07.05.2018 15:27

Pierīgas jātnieki dominē LJF kausa izcīņas pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Penele Laura Penele Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sacensības notika 13 maršrutos dažādās sportistu un arī zirgu vecuma grupās, un līdz ar to tika atklāta ļoti gaidītā āra sacensību sezona. Galvenajā pieaugušo jātnieku konkurencē ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem startēja 16 sportiskie pāri, no kuriem distanci bez soda punktiem veica septiņi. Uzvaru izcīnīja Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M., distanci veicot visātrāk (75,71 sekundē). Otro vietu ieguva Sabīne Siliņa no Ropažu novada ar zirgu Fantast (JSK "Mežstrazdiņi"), bet trešais bija Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar Donau ("Sport de Lux"), pavēstīja LJF preses dienestā.

"Šīs bija manas pirmās sacensības pēc martā gūtās traumas. Sešas nedēļas vispār netrenējos, pirms sacensībām aizvadīju tikai divus nopietnus treniņus un braucu uz Kleistiem. Manas atveseļošanās laikā ar zirgiem strādāja citi sportisti, un bija svarīgi pārbaudīt, vai viņi tagad klausa manām komandām tāpat, kā iepriekš. Galvenais maršruts nebija īpaši grūts, taču bija vietas, kur varēja riskēt un "nogriezt distanci", ko arī veiksmīgi izdarīju.," atklāja sacensību galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele.

"Šīs sacīkstes uzskatīju kā treniņu pirms nākamās nedēļas startiem starptautiskās sacensībās Lietuvā, Klaipēdā. Bija svarīgi izlēkt ar visiem trim zirgiem, ar kuriem braukšu arī uz Klaipēdu. Prieks, ka visi ļoti labi lēca un ir gatavi sacensībām. No sarežģītākām situācijām nav jābaidās, jo tādas būs arī starptautiskajās sacensībās."

Pierīgas jātnieku klubu pārstāvji LJF kausa izcīņas pirmajā posmā guva vēl vairākas uzvaras. Trīs panākumus guva Tīna Dreimane no Garkalnes novada sporta kluba "Meždruvas 1", kura vinnēja maršrutā nr. 6 bērniem līdz 16 gadu vecumam (100 cm) ar zirgu Picasso, maršrutā nr. 7 junioriem un jaunajiem jātniekiem līdz 21 g.v. (115 cm) ar Luis un ātruma maršrutā nr. 12 ponijiem (70 cm) ar Arafat.

Vēl ātruma maršrutā nr. 2 bez ierobežojumiem (šķēršļu augstums līdz 110 cm) pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar Conterina, brīvas izvēles maršrutā Nr. 4 (120 cm) – Sabīne Siliņa ar Kalgari, bet ātruma maršrutā nr. 9 (105 cm) un akumulācijas sacensībās ar džokeri nr. 10 (110 cm) – Annija Vārna ar Revija no Upesciema jātnieku sporta kluba "Kriķi"

LJF kausa izcīņas 2. posms posms paredzēts 19. un 20. maijā.

Sabīne SiliņaSabīne Siliņa