07.05.2018 13:05

Siguldas novada atklātajā čempionātā badmintonā mājiniekiem četras uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldas novada atklātajā čempionātā badmintonā mājiniekiem četras uzvaras Siguldas badmintona klubs

Vairāk nekā 120 spēlētāju no Latvijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas nedēļas nogalē piedalījās starptautiskajās badmintona sacensības jauniešiem – "Yonex" Siguldas novada atklātajā čempionātā. 17 vienspēļu un dubultspēļu turnīros četrās vecuma grupās mājiniekiem izdevās izcīnīt četras uzvaras.

Vienīgo panākumu vienspēļu turnīros jaunākajā U-11 grupā meitenēm guva siguldiete Madara Mackēviča, kura finālā ar 15:21, 21:18, 21:12 pārspēja Madaru Gauri no Rīgas. Ceturto vietu šajā turnīrā ieņēma vēl viena Siguldas jaunā badmintoniste Laura Petrovska.

Divas uzvaras U-15 grupas dubultspēļu turnīros izcīnīja Marta Brengule. Meiteņu turnīrā viņa kopā ar Amandu Sofiju Grosbergu finālā sīvā cīņā uzvarēja Miu Kasku un Martu Emeli Telleri no Igaunijas 21:19, 22:20 (trešās šajā turnīrā bija siguldietes Anna Kupča un Annija Rulle-Titava). Savukārt "mikstā" pārī ar Alenu Zandovski izšķirošajā mačā ar 21:19, 21:17 pārspēja novadnieci Anniju Rulli-Titavu un lietuvieti Rapolu Grigaļūnu. Spēlē par trešo vietu A.S. Grosberga un jelgavnieks Pauls Eliass Rozenvalds uzvarēja Siguldas badmintona kluba pārstāvjus Annu Kupču un Dāvi Strazdiņu.

Ceturto uzvaru Latvijas badmintonistiem vecākajā U-19 grupā nodrošināja siguldiete Liāna Lenceviča un Una Berga no Valmieras, kuras finālā ar 21:15, 21:17 pieveica Katlinu Krūsu un Ramonu Iprusu no Igaunijas. Trešajā vietā Amanda Azarova kopā ar igaunieti Karolīnu Inselbergu.

L. Lencevičai vēl arī divas otrās vietas pēc zaudējumiem U-19 grupas turnīru finālos. Vienspēlēs viņa ar 14:21, 17:21 piekāpās Katlina Krūsai, bet dubultspēlēs kopā ar lietuvieti Laurīnu Borusu – igauņiem Ramonai Iprusai un Arturam Ajupovam 25:23, 14:21, 16:21.

U-15 grupas vienspēļu turnīrā Mia Kaska atstāja aiz sevis trīs Siguldas badmintonistes – Anniju Rulli-Titavu, Annu Kupču un Martu Brenguli. Ar ceturtajām vietām nācās samierināties Alenam Zandovskim U-15 vienspēļu turnīrā, kā arī Madarai Mackēvičai un Anetei Priedniecei (U-13) un Dāvim Strazdiņam un Alenam Zandovskim (U-15) dubultspēlēs.

Kopumā 17 turnīros septiņas uzvaras izcīnīja Igaunijas jaunie badmintonisti, sešas – lietuvieši un četras – Siguldas badmintona kluba pārstāvji.