06.05.2018 12:37

Ķekavas florbolistes sekmē Latvijas junioru izlases atgriešanos elites grupā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbolistes sekmē Latvijas junioru izlases atgriešanos elites grupā www.floorball.org

Ar pārliecinošu uzvaru pār Krievijas vienaudzēm Latvijas U-19 florbola izlase, kuru pārstāvēja sešas Ķekavas klubu spēlētājas, izcīnījusi pirmo vietu pasaules čempionāta B divīzijas turnīrā un atguvusi vietu elites grupā.

Apakšgrupas turnīrā pirmās dienas graujošajai uzvarai 20:0 pār ASV juniorēm sekoja divi tikpat pārliecinoši panākumi 16:4 pār Austrāliju un 20:1 pār Austriju, kas garantēja vietu pusfinālā un pirmo īsto spēku pārbaudi.

Cīņā par vietu finālā Latvijas florbolistes tikai ar 3:0 sestdien pārspēja vienaudzes no Ungārijas, un pirmie – tātad uzvaras – vārti bija "Ķekavas Bulldogs" spēlētāju nopelns – pēc Annas Ankudinovas piespēles precīzi meta Letīcija Kalve.

Izšķirošajā spēlē par pirmo vietu B divīzijā un ceļazīmi uz A divīziju nākamajā U-19 čempionātā latvietēm pretī stājās Krievijas jaunās florbolistes, kuras pirmajās četrās spēlēs arī bija guvušas četras uzvaras, tiesa, daudz mazpārliecinošākas nekā Latvijas juniores.

Finālā izšķirošā izrādījās otrā trešdaļa, kuras laikā latvietes guva piecus vārtus, panāca 7:0 pārsvaru un svinēja uzvaru 9:2.

Nenoliedzams bija Ķekavas klubu spēlētāju ieguldījums Latvijas izlases panākumā. Anna Ankudinova no "Ķekavas Bulldogs" turnīra piecās spēlēs guva 13 vārtus, izdarīja 7 rezultatīvas piespēles un ar 20 punktiem bija otra rezultatīvākā komandā. Septītā rezultatīvākā visā turnīrā bija Letīcija Kalve, kuras kontā 6 vārti un 3 piespēles.

Edīte Ozoliņa atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, Kristiāna Kuplā – ar vienu, bet Elīna Jeige, pildot rezerves vārtsardzes pienākumus, no deviņiem metieniem atvairīja astoņus. Vienīgā FK "Ķekava" komandas florboliste Nensija Šimkūna guva divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja.