31.08.2012 10:55

Baldonietis Snikus debitē Londonas paraolimpiskajās spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rihards Snikus (priekšplānā) Londonas paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Rihards Snikus (priekšplānā) Londonas paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Ekrānšāviņš

Piektdien Rihardam Snikum un zirgam Chardonnay Londonā paredzēts pirmais no trim startiem paraolimpiskajās iejādes sacensībās.

"Diena kopumā laba, bet vēl labāks vakara kulminācija – olimpiādes atklāšana. Sajūtas fantastiskas un tā dēļ vien bija vērts braukt [..] Šodien bija pēdējais treniņš pirms rīt gaidāmā pirmā starta. Labi ir tas, ka neesmu uztraucies. Kas zin', kā būs rīt!" par savām sajūtām un iespaidiem Londonas paraolimpiskajās spēlēs Rihards dalās savā dienasgrāmatā sociālajā tīmeklī "Draugiem.lv".


Pirmais starts piektdien R. Snikum paredzēts plkst. 17.45 pēc Latvijas laika. Otrā kārta iejādes sacensībās notiks svētdien, bet trešā, pēc kuras kļūs zināmi laureāti, nākamotrdien. Vienā grupā ar baldonieti ir vēl 13 dalībnieki. Paredzams, ka sacensību translācijas varēs vērot internetā www.paralympic.org.

Londonas paralimpiskās spēles ar grandiozu ceremoniju oficiāli tika atklātas trešdienas vakarā. Parādē, kurā piedalījās arī Rihards Snikus, Latvijas karogu stadionā ienesa Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs lodes grūšanā Andis Ozolnieks. Spēles atklāja Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Jātnieku sporta sacensības risinās tajās pašās sporta bāzēs, kur nesen notika Londonas olimpiskās spēles.

Uz paraolimpiskajām spēlēm Londonā mūsu komandas jātnieks Rihards Snikus devās kopā ar treneri Olgu Šelleri un Latvijas Jātnieku federācijas Paraolimpiskās sekcijas vadītāju Darju Tihomirovu. Zirgu Chardonnay pavada jātnieka palīgs Elīza Rulle.

Kā zināms, Rihards Snikus ir pirmais sportists Latvijas vēsturē, kurš startē paraolimpiskajās spēlēs iejādē. Lai kvalificētos startam Londonā, viņš veiksmīgi piedalījies sacensībās vairākās Eiropas valstīs. Viņam bija ne tikai jāsasniedz noteikts kvalifikācijas punktu skaits, bet jāizcīna arī ļoti augsta vieta sportistu reitingā, jo paraolimpisko spēļu iejādes individuālajā turnīrā bija dota iespēja startēt tikai trim Eiropas labākajiem jātniekiem.

Londonas paraolimpiskās spēles turpināsies līdz 9. septembrim. Tajās piedalās 4280 sportistu no 166 valstīm. Kopā tiks sadalīti 503 medaļu komplekti 20 sporta veidos.