02.05.2018 16:13

Ķekavietes palīdz Latvijas izlasei sagraut ASV florbolistes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavietes palīdz Latvijas izlasei sagraut ASV florbolistes www.floorball.org

Ar graujošu uzvaru 20:0 pār vienaudzēm no ASV pasaules junioru florbola čempionātu trešdien Šveicē sākusi Latvijas U-19 izlase, kuras sastāvā ir arī sešas Ķekavas florbola klubu spēlētājas.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem Latvijas junioru izlase visās četrās spēlēs piedzīvoja zaudējumus un bija spiesta pamest A divīziju, tāpēc tagad latvietēm jācīnās B divīzijā ar mērķi atgūt sev vietu pasaules astoņu labāko izlašu vidū.

Pirmajā mačā pret amerikānietēm viena no "Ķekavas Bulldogs" kluba līderēm Anna Ankudinova (att.) jau pirmajās desmit minūtēs trīs reizes iemeta bumbiņu pretinieču vārtos. Līdz trešdaļas beigām rezultāts jau bija 6:0, otrajā periodā latvietes izcēlās ar vēl astoņiem precīziem metieniem, bet trešajā trešdaļā noapaļoja uzvaru līdz 20:0.

A. Ankudinova visā spēlē izcēlās ar pieciem goliem un divām rezultatīvām piespēlēm un tika atzīta par labāko spēlētāju savā komandā.

Pie rezultativitātes punktiem tika arī Annas kluba biedrenes Letīcija Kalve (2+1) un Kristāna Kuplā (0+1), Nensija Šimkūna no FK "Ķekava" guva divus vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja, bet "buldodzes" Edīte Ozoliņa un vārtsardze Elīna Jeige šoreiz palika rezervē.

Atlikušajās divās apakšgrupas spēlēs Latvijas juniores tiksies ar Austrālijas (ceturtdien) un Austrijas (piektdien). Divas labākās komandas kvalificēsies pusfinālam.