02.05.2018 13:11

Ķekavā notiks Latvijā pirmās starptautiskās sacensības sinhronajā peldēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā notiks Latvijā pirmās starptautiskās sacensības sinhronajā peldēšanā publicitātes

5. un 6. maijā Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseinā notiks aizvadītas Latvijā pirmās starptautiskās bērnu sacensībās sinhronajā (mākslas) peldēšanā "Synchro Latvia Cup". Tās arī būs arī pirmās starptautiskās sacensības jaunajā Ķekavas baseinā.

Sacensībās piedalīsies gan Latvijas jaunietes vecumā no 5 līdz 15 gadiem, gan arī jaunās sportistes no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, kas startēs četrās disciplīnās – figūrās, solo, duetu un grupu priekšnesumos. Kopumā trijās vecuma grupās savus priekšnesumus varētu demonstrēt vairāk nekā 100 jauniešu, prognozē Latvijas Peldēšanas federācijā.

Sacensību pirmajā dienā sestdien no plkst. 14.00 līdz 19.00 dalībnieki izpildīs obligāto programmu – figūras, savukārt svētdien no plkst. 10.00 līdz 15.00 notiks sacensības izvēles programmā. Plkst. 16.00 plānota apbalvošanas ceremonija. Skatītāji īpaši tiek gaidīti svētdien, kad sinhronās peldēšanas demonstrējumi noritēs mūzikas pavadībā solo, duetu, grupu un kombinēto grupu disciplīnu izpildījumā, lai ar interesantiem un pārsteidzošiem priekšnesumiem priecētu gan bērnus, gan pieaugušos.

Gandarīta, ka tieši Ķekava ir izraudzīta par vietu, kur organizēt pirmās starptautiskās bērnu sacensībās sinhronajā peldēšanā Latvijā, ir Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire: "Ceru, ka tā būs laba pieredze gan mums kā mājas saimniekiem, gan motivācija sporta dzīves organizatoriem izmantot jaunā Ķekavas baseina iespējas rīkot arī sacensības citās peldēšanas disciplīnās."

Sacensību rīkotāju peldēšanas skolas "Synchro Latvia" direktore Viktorija Rijniece atzīst, ka sacensības tiek gaidītas ar lielu nepacietību: "Esam pārliecināti, ka ar Ķekavas novada domes atbalstu sacensības tiks novadītas augstā līmenī un kļūs par ikgadēju tradīciju. Aicinām sporta mīļotājus un līdzjutējus atbalstīt jaunās Latvijas sinhronistes un dzīvajā ieraudzīt sportistu uzstāšanos. Esam pateicīgi Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa vadībai par sadarbību un līdzdalību šī vēsturiskā notikuma norisē un olimpiskā sporta veida popularizēšanā Latvijā."

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseins atrodas Nākotnes ielā 1A, to atklāja 2017. gada 23. oktobrī. Baseina modernās telpas ir īpaši piemērotas ne tikai ikdienas peldēšanas treniņiem, bet arī sacensībām, jo tribīnēs ir paredzētas sēdvietas 140 skatītājiem, kā arī pieejama plaša stāvvieta automašīnu novietošanai.