30.04.2018 14:31

Stopiņu handbolistes nosargā Latvijas čempioņu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes nosargā Latvijas čempioņu titulu Latvijas Handbola federācija

Trešo gadu pēc kārtas par Latvijas čempionēm kļuvušas Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas. Pirmdien fināla otrajā spēlē viņas otrreiz pārspēja Jēkabpils sporta skolas komandu un vinnēja sērijā līdz divām uzvarām 2:0.

Jēkabpilī notikušajā atbildes spēlē Stopiņu handbolistes jau pirmajās minūtēs pārņēma vadību un, lielā mērā pateicoties mājinieču neveiksmēm uzbrukumā, strauji audzēja pārsvaru. Pirmajās 15 minūtēs jēkabpilietes realizēja tikai vienu metienu no astoņiem, un puslaika vidū viešņu pārsvars jau bija sasniedzis 7:1.

Uz brīdi Jēkabpils komandas uzbrukums "atmodās" (8:4), taču ātri vien Stopiņu NHK atjauno sešu vārtu pārsvaru un pēc tam to vēl arī palielināja – 16:8 pēc spēles pirmās pusstundas.

Otrā puslaika vidū mājinieces deviņu vārtu deficītu samazināja līdz sešiem (18:12), vēlāk pēc vairākām pretinieču kļūdām arī līdz četriem (20:16), tomēr pēdējās minūtes Stopiņu handbolistes nospēlēja precīzi un svinēja uzvaru 23:17.

Fināla otrajā spēlē treneru Gintas Ozoliņas un Jāņa Valeiko vadībā Stopiņu NHK rindās spēlēja un vārtus guva: Ivita Asare 10, Lana Nikolajeva 4, Elza Seržante 3, Annija Ozoliņa 2, Daina Sergejeva 2, Darja Savčenko 1, Evelīna Fenogenova 1, Patrīcija Zālīte un vārtsardze Baiba Baumane.

Jāatgādina, ka finālsērijas pirmajā spēlē sestdien Ulbrokā mājinieces uzvarēja 27:24.

Interesanti, ka pēdējos trijos gados Latvijas čempionāta finālos Stopiņu NHK handbolistes pārspējušas trīs dažādas pretinieces – pērn grūtā cīņā ar 2:1 "REIR Dobele" komandu, bet vēl gadu iepriekš arī trijās spēlēs Ludzas klubu "Latgols".