27.04.2018 18:48

Kaspars Gorkšs kļuvis par Latvijas Futbola federācijas prezidentu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaspars Gorkšs kļuvis par Latvijas Futbola federācijas prezidentu Latvijas Futbola federācija

Piektdien Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress. Pēc līdzšinējā LFF prezidenta Gunta Indriksona lēmuma atkāpties no amata kongresā norisinājās jaunā LFF prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas, kurās biedru atbalstu ieguva Kaspars Gorkšs.

LFF kongresu klātienē apmeklēja 110 no 111 balsstiesīgajiem biedriem, kas noteica, ka balsojumu apstiprināšanai nepieciešamas 56 balsis – 50% plus viena balss. Kā vēsta LFF preses dienests, ar 71 balsi "par" LFF biedri kongresa ievadā lēma prezidenta amata vēlēšanas organizēt ar aizklātu balsojumu.

Pirmajā prezidenta amata vēlēšanu kārtā nepieciešamo 56 LFF biedru atbalstu ieguva bijušais Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, Vadims Ļašenko ieguva 48 balsis, bet Krišjānis Kļaviņš – 4 balsis. LFF biedri tādējādi uzticējuši Kasparam Gorkšam LFF prezidenta amatu divu gadu darba termiņam.

Gorkšs šosezon pieteikts Latvijas pirmās līgas kluba Ķekavas FK "Auda" sastāvā, kurā savulaik sāka futbolista gaitas un, iespējams, šajā komandā aizvadīs savu atvadu spēli.

Saskaņā ar LFF statūtiem un veikto aktuālā LFF biedru saraksta revīziju kongresam tika virzīts izslēgt no LFF biedriem astoņas organizācijas, no kurām biedri lēma izslēgt sešas. LFF biedri lēma pret divu biedru izslēgšanu, tajā skaitā sporta klubu "Babīte". LFF kongresa dalībnieki nobalsoja par 30 jaunu biedru uzņemšanu. To vidū ir arī FK "Salaspils", Carnikavas novada pašvaldība, biedrība "Salaspils futbola skola" un Stopiņu novada pašvaldība.

Kongresa ietvaros savu ziņojumu par 2017. gadu sniedza gan līdzšinējais LFF prezidents Guntis Indriksons, gan LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kā arī LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks. Par nozīmīgu ieguldījumu futbolā kongress lēma piešķirt Guntim Indriksonam Goda prezidenta statusu. Goda prezidentam nav likumā un statūtos paredzēto tiesību un pienākumu, bet padomdevēja statusā viņam ir tiesības piedalīties kongresā un izteikties debatēs bez balsstiesībām.

LFF kongresu klātienē apmeklēja vairāki Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvji – FIFA Eiropas attīstības programmu menedžeris Olivers Jungs, UEFA Izpildkomitejas loceklis Mihels van Prāgs un UEFA starptautisko attiecību vadītāja Eva Paskē.