19.04.2018 22:12

Ķekavas florbola klubu duelī par bronzu triumfē "buldodzes"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbola klubu duelī par bronzu triumfē "buldodzes" Latvijas Florbola savienība

Par Latvijas florbola virslīgas bronzas medaļu ieguvējām otro reizi kluba vēsturē kļuvušas "Ķekavas Bulldogs" florbolistes. Ceturtdien Lielvārdē spēlē par trešo vietu viņas ar 6:5 pārspēja novadnieces no florbola kluba "Ķekava".

Ķekavas komandas izšķirošajā spēlē par bronzas medaļām savā starpā tikās jau ceturto reizi pēdējo septiņu gadu laikā – visos trijos iepriekšējos finālmačos pārākas bija FK "Ķekava" florbolistes, kuras pie godalgām bija tikušas visos čempionātos kopš 2011. gada. "Buldodzēm" medaļa bija tikai viena – bronza 2014. gadā.

Šīs sezonas četrās savstarpējās spēlēs novadnieces uzvaras dalīja uz pusēm, bet pamatturnīru "Ķekavas Bulldogs" beidza ceturtajā vietā – vienu pozīciju virs FK "Ķekava".

Pirmajā trešdaļā "buldodžu" pārsvars nebija nospiedošs, taču viņas daudz sekmīgāk izmantoja savas iespējas, sešu minūšu laikā gūstot četrus vārtus. Divreiz precīza bija Anna Ankudinova, pa reizei Anda Luža un Inga Ametere – 4:0.

Otrā perioda sākumā florbola klubam "Ķekava" izdevās diezgan ātri divus vārtus atspēlēt, pateicoties Agneses Brolišas un Ievas Bušmanes metieniem. Tomēr neilgi pirms otrā pārtraukuma Linda Dadajeva iemeta piekto golu "Ķekavas Bulldogs" labā – 5:2.

Trešajā trešdaļā rezultāts labu laiku nemainījās, perioda vidū sāncenses vispirms apmainījās vārtu guvumiem, bet pēc tam īsā laikā FK "Ķekava" komandai izdevās iemest vēl divus golus – vispirms Rita Rancāne, bet pēc tam Elīza Elizabete Bērziņa ar metienu no laukuma centra starpību samazināja līdz minimumam 6:5.

Ķekavietēm vēl atlika pamatlaika pēdējā pusotra minūte, lai izglābtos, taču arī vārtsardzes nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju rezultātu nedeva, "Ķekavas Bulldogs" svinēja uzvaru un kāra kaklā bronzas medaļas.

Jāatgādina, ka arī Latvijas pirmās līgas čempionātā "Ķekavas Bulldogs" komanda izcīnīja bronzas medaļas.

Savukārt par Latvijas virslīgas čempionēm pagājušajā sestdienā kārtējo reizi kļuva Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kuras finālā "Arēnā Rīga" ar 6:2 pārspēja "NND Rīga" vienību.