18.04.2018 12:19

"MX Ādaži" motobraucējiem Ikšķilē septiņas godalgotās vietas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"MX Ādaži" motobraucējiem Ikšķilē septiņas godalgotās vietas lamsf.lv

"Elkšņu" mototrasē Ikšķilē atklāts šāgada Latvijas junioru čempionāts un Latvijas amatieru čempionāts motokrosā. Gandrīz 300 dalībnieku vidū bija 14 "MX Ādaži" komandas braucēji, un septiņi no viņiem sezonas pirmajās sacensībās izcīnīja godalgotās vietas.

Bērnu un jauniešu komandu vērtējumā "MX Ādaži" motoklubs izcīnīja otro vietu, bet amatieru čempionāta komandu vērtējumā, saskaitot sportistu rezultātus, "MX Ādaži" sportisti kļuva par uzvarētājiem.

Komandas jaunākais braucējs Q50 kvadriciklu klasē Edvards Lorencs pēc ne visai veiksmīgiem startiem brauciena laikā apsteidza vairākus savus konkurentus un savas klases vērtējumā izcīnīja augsto otro vietu, ko "MX Ādaži" komandā vērtē kā ļoti labu sezonas sākumu.

MX65 klasē Ādažu komanda bija viskuplāk pārstāvēta – uz starta stājās trīs jaunie motobraucēji. Ļoti labu sniegumu abos braucienos demonstrēja Tomass Šaicāns, kuram braucienos trešā un pirmā vieta, kas junioru čempionāta pirmajā posmā ļāva kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Pirmās sezonas sacensības uz 65 ccm klases motocikla aizvadīja Jēkabs Kubuliņš, kuram 8. vieta pirmajā braucienā un 17. vieta otrajā braucienā, kad starta līkumā tika piedzīvots kritiens un nācās uzsākt pakaļdzīšanos no pēdējās vietas. Posma kopvērtējumā Jēkabam 12. vieta pirmajā posmā. Otram debitantam Gregoram Tauriņam 24. un 20. vieta braucienos posma kopvērtējumā deva 22. vietu.

MX85 klasē labu sniegumu trasē demonstrēja Jānis Kubuliņš, kuram šīs bija pirmās sacensības pēc deviņu mēnešu piespiedu pauzes. Ļoti sīvā konkurencē, Jānim braucienos finišējot 6. un 7. vietā, "Elkšņu" mototrasē izcīnīta augstā 6. vieta. Savukārt debija "MX Ādažu" komandas krāsās ne visai veiksmīgi padevās Q100 klases braucējam Linardam Skrindam, kurš pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā nestartēja un palika bez ieskaites punktiem.

Paralēli Latvijas junioru čempionātam sacensības norisinājās arī Latvijas amatieru čempionāts.

"MX Iesācēji" klasē ļoti labu braukšanu demonstrēja Marks Toms Jēgers, kuram šīs bija debijas sacensības Ādažu kluba sastāvā. Pirmajā braucienā izcīnīta uzvara, savukārt otrajā braucienā pēc ļoti viduvēja starta finišā otrā vieta, kas arī posma kopvērtējumā deva otro vietu.

MX 14+ klasē pēc tehniskas ķibeles un izstāšanās pirmajā braucienā Roberts Eduards Konrāds tomēr atrada iespēju piedalīties otrajā braucienā, ar aizlienētu motociklu finišēja ceturtajā vietā, kas kopvērtējumā deva tikai 22. vietu. Otram sportistam Reinim Purvēnam veicās mazliet labāk, un ar 17. un 16. vietu braucienos kopvērtējumā viņš ierindojās 14. vietā.

MX 25+ klasē ļoti stabilus un pārliecinošus braucienus aizvadīja Kārlis Podnieks, kuram 2. un 1. vieta braucienos summējās ar uzvaru kopvērtējumā.
MX 40+ klasē abi starti ne visai veiksmīgi padevās Ērikam Meijam, tomēr braucienu laikā viņš spēja apsteigt vairākus sportistus un pirmajā braucienā finišēja 4. vietā, otrajā braucienā 3. vietā, un posma kopvērtējumā tas viņam deva 3. vietu.

MX 55+ klasē ļoti pieklājīgu sniegumu parādīja pieredzējušais Atis Alžāns, kuram ļoti pārliecinošas uzvaras abos braucienos deva uzvaru arī posma kopvērtējumā.

"Q Amatieri" klasē startēja Dāvis Ciršs, braucienos finišējot 2. un 3. vietā, diemžēl nācās posma kopvērtējumā samierināties ar 4. vietu, tomēr, pēc komandas vadības domām, trasē Dāvis rādīja labu ātrumu un sniegumu, kas ļauj pozitīvi skatīties tālāk sezonā uz nākamajiem posmiem. "Q Veterāni" klasē tikpat pārliecinoši kā solo klasēs, arī abos braucienos uzvaras svinēja Andris Ciršs, kas, protams, pirmajā posmā ļāva svinēt uzvaru kopvērtējumā.