16.04.2018 16:25

Siguldas akvatlons atklāj triatlona sezonu Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas akvatlons atklāj triatlona sezonu Latvijā Siguldas Sporta centrs

Latvijas triatlona kausa izcīņas pirmajā posmā Siguldas Sporta centrā dažādās vecuma grupās laureātu godā tika gan Siguldas un citu Pierīgas novadu sportisti, gan viesi no Rīgas, Jelgavas, Valmieras, Daugavpils un citām Latvijas pilsētām.

Siguldas akvatlonā atkarībā no vecuma un dzimuma dalībnieki vispirms peldbaseinā veica 50-400 metru garu peldējumu brīvajā stilā, bet pēc tam, ņemot vērā pirmajā distancē sasniegto handikapu, stadionā skrēja 500-3000 metru distanci.

Spēcīgākajās grupās vīriem un dāmām (400+3000 m) par uzvarētājiem kļuva rīdzinieki Arvis Grencbergs un Anita Lebedeva. Vīriem otro vietu 35 sekundes aiz līdera ieņēma Ingvars Ivanovs no Daugavpils, bet labāko sešnieku noslēdza Ainārs un Artūrs Rukkalni no Raganas, kuriem pa vidu piektajā vietā iespraucās salaspilietis Atis Verdenhofs. Dāmām piekto vietu ieņēma Antra Roga no Baltezera.

Diezgan kuplu dalībnieku skaitu bija pulcējušas bērnu un jauniešu sacensības. Meitenēm jaunākajā F9 grupā pirmās trīs vietas sadalīja siguldiete Anete Anspoka, Darja Gubina no Olaines un Emīlija Pigožne no Siguldas. Savukārt puišiem mājiniekus Knutu Lapiņu un Klāvu Nimmu apsteidza mārupietis Everts Pikšēns.

Līdzīgi F11 grupā Siguldas jaunās sportistes Laura Pigore un Paula Gintere ieņēma otro un trešo vietu aiz uzvarētājas Sibillas Vanadziņas no Piņķiem. M11 grupā puišiem pirmais finišēja daugavpilietis Valērijs Barinovs , bet trešais – siguldietis Miks Meijers.

F13 un M13 grupās par uzvarētājiem kļuva Jekaterina Iventičeva un Francis Roops no Rīgas, bet otrās vietas ieguva Marija Gubina no Olaines un Dāvis Veģeris no Bukultiem. Toties Pierīgas triatlonisti triumfēja sacensībās F15 grupā – jaunietēm pirmā bija Kamilla Vanadziņa no Piņķiem, bet jauniešiem Artūrs Liepa no Carnikavas novada Kalngales.

Pārējās jauniešu grupās uzvaras svinēja Anna Pence no Rīgas (F17), Roberts Freimanis no Jelgavas (M17), kā arī Alvīne Bruņeniece (F19) un Savēlijs Suharževskis (M19) no Valmieras.

Uzvarētāji tika noskaidroti arī vairākās vecuma grupās pieredzējušākiem sportistiem. F60 grupām dāmām pirmās divas vietas sadalīja siguldietes Inese Briede un Anita Zālīte, bet M40 grupā vīriem pirmajā trijniekā iekļuva Māris Liepa no Kalngales, Sandris Šika no Ulbrokas un Jānis Ozoliņš no Carnikavas.

Vēl vienu uzvaru Carnikavai M60 grupā nodrošināja Raimonds Garenčiks. M50 grupā daugavpilietis Aivars Uzols cīņā par pirmo vietu apsteidza Tomu Pikšēnu no Mārupes, MO grupā rīdzinieks Kārlis Evertovskis – siguldieti Viesturu Veitu.

Šīs nedēļas beigās akvatlona sacensības paredzētas Daugavpilī.