13.04.2018 21:32

LBL: Ķekava tuvojas finālam, Carnikava apstājas ceturtdaļfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL: Ķekava tuvojas finālam, Carnikava apstājas ceturtdaļfinālā BK "Ķekava"

BK "Ķekava"/"Optibet" komanda palikusi pēdējā no četriem Pierīgas klubiem, kas turpina cīņas Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīros. Ķekavieši ar uzvaru sākuši LBL2 pusfināla sēriju, bet Carnikavas basketbolisti piedzīvojuši zaudējumu LBL3 ceturtdaļfinālā, kuram nekvalificējās Saulkrastu un Siguldas vienības.

LBL otrās divīzijas pusfināla pirmajā spēlē BK "Ķekava"/"Optibet" savās mājās ar 80:67 pārspēja "Valmiera Glass"/Vidzemes augstskolas komandu. Pirmajā puslaikā ritēja gluži līdzīga cīņa, un lielāko pārsvaru (42:34) laukuma saimnieki sasniedza pēdējā minūtē.

Toties trešo ceturtdaļu ķekavieši iesāka ar deviņiem punktiem pēc kārtas, nedaudz vēlāk sasniedz lielāko pārsvaru spēlē (59:42) un atlikušajā laikā tuvāk par deviņu punktu starpību pretiniekus nepielaida. Uzvarētājiem Nauris Miezis guva 37 punktus, Niks Saknītis 12 punktus, bet Agnis Čavars izcēlās ar 10 punktiem, 9 atlēkušajām bumbas un 6 rezultatīvām piespēlēm.

Otrā spēle sērijā līdz divām uzvarām notiks 25. aprīlī Valmierā – līdz tam trīs Ķekavas kluba basketbolisti pārstāvēs Latviju 3x3 turnīros Dienvidkorejā un Ķīnā.

Piektdien Rēzeknē notikušajai Carnikavas un "Ezerzeme/Rēzekne" komandu spēlei lielā mērā bija formāla nozīme – mājas spēlē piedzīvotā sagrāve ar 41 punkta starpību (42:83) cerības uz atspēlēšanos divu spēļu summā viesa tikai kvēlākajiem Carnikavas basketbolistu faniem.

Atspēlēties carnikaviešiem neizdevās un arī uzvaru gūt ne, taču zaudējums šoreiz vismaz bija gluži cienīgs. Uz mājinieku pirmajiem pieciem punktiem viesi atbildēja ar desmit pēc kārtas, panāca 16:7 vadību un dažu punktu pārsvaru saglabāja līdz pirmā puslaika galotnei, ko ar 9:0 spurtu gan pabeidza rēzeknieši (35:44).

Trešās ceturtdaļas vidū Carnikavas basketbolistiem vēlreiz izdevās atgūt vadību (50:46), taču nekavējoties sekoja mājinieku atbildes trieciens 14:0. Arī galotnei sešu vīru sastāvā spēlējošajiem viesiem tomēr spēka pietrūka – pēdējās piecās minūtēs 8:17, beigu rezultāts 74:89 un divu spēļu summā pamatīgs zaudējums 116:172. Sezonas pēdējā spēlē Carnikavas kluba labā pa 20 punktiem guva Rolands Dovgjallo un Jānis Ābols, pa 13 – Kaspars un Dāvis Siliņi.