13.04.2018 17:17

Valsts čempioni "Miesnieki" nesakārtota nolikuma dēļ nepiedalīsies Latvijas kausa izcīņā regbijā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts čempioni "Miesnieki" nesakārtota nolikuma dēļ nepiedalīsies Latvijas kausa izcīņā regbijā Zigismunds Zālmanis

Valsts čempioni – regbija klubs "Miesnieki" – nesakārtota sacensību nolikuma dēļ nepiedalīsies Latvijas kausa izcīņā regbijā, kurā sestdien vajadzēja notikt pusfināla spēlei pret "Garkalne"/"Livonia" vienību, aģentūru LETA informēja "Miesnieku" prezidents Uldis Bautris.

Pērn par Latvijas čempioni kļuva "Miesnieki" kluba komanda "Stats"/"Ķekava", kas finālā uzvarēja "Garkalne"/"Livonia" spēlētājus, kuri savukārt pērn ieguva Latvijas kausu.

Šī gada kausa izcīņā abām komandām sestdien vajadzēja tikties pusfinālā, šim mačam kļūstot arī par sezonas atklāšanas spēli, taču divas dienas pirms tās "Miesnieki" nolēma neiesniegt pieteikumu cīņai un turnīrā nestartēt.

"Mēs spēlei gatavojāmies un puiši trenējās, tomēr ceturtdien paziņojām, ka kausa izcīņā nespēlēsim, jo sacensību organizācijas komisija nav izstrādājusi normālu sacensību nolikumu," norādīja Bautris, piebilsot, ka spēlētājiem šāds pavērsiens bijis nepatīkams pārsteigums, taču klubs nevar rīkoties citādāk, jo vēlas pievērst sabiedrības uzmanību uz Latvijas Regbija federācijas (LRF) paviršību un lietu nekārtību.

Federācijas mājas lapā sacensību nolikums gan ir atrodams, taču Bautris norāda, ka tas ir vecs un pret to jau iepriekš bijušas iebildes. "Miesnieki" vēl martā iesniedza savus priekšlikumus, taču tie nav ņemti vērā.

"Priekšlikumi attiecās, piemēram, uz viesspēlētāju skaitu komandās, taču mūs pilnīgi neņem vērā un ignorē, bet kā citādāk pievērst uzmanību?," retoriski norādīja Bautris. "Federācijā ir jāsaved kārtībā elementāras lietas, jo šobrīd tas viss izskatās diezgan paputējis. Piemēram, nolikumā ir minēti vieni skaitļi, sacensību tāmē citi, bet mums uz klubu atsūta papīrus vēl ar citiem cipariem," situāciju skaidroja "Miesnieki" pārstāvis.

Jāpiebilst, ka nenotiks arī otra Latvijas kausa pusfināla spēle, kurā vajadzēja piedalīties pērnā gada finālistei LMT/"Eži" un "Mītavai", taču pēdējie nespēja nokomplektēt sastāvu, tāpēc LMT/"Eži" bez cīņas tika finālā.

Tāpat Bautris neslēpa, ka federācijas iekšienē notiek cīņa par varu, kurā "Miesnieki" gan nevēlas piedalīties un šobrīd ir no tā distancējas.

"Miesnieki" plāno aizstāvēt pērn izcīnīto valsts titulu un piedalīties Latvijas čempionātā, taču arī par to ir pretenzijas, jo rudens pusē Latvijas čempionāta kalendārs pārklājas ar Baltijas līgas spēlēm.

"Mums pārmet, ko mēs tai Lietuvā spēlējam, bet tā ir Baltijas līga, kurai šosezon pieteikušās 16 komandas, kas būs sadalītas trīs divīzijās. Jā mēs esam vienīgā Latvijas komanda augstākajā divīzijā, kur ir trīs Lietuvas vienības, taču neviens cits Latvijas klubs tajā nevēlas piedalīties, izvēloties zemākas divīzijas," skaidroja Bautris, piebilstot, ka augustā un septembrī "Miesniekiem" plānotas pa sešām spēlēm, piedevām, abos turnīros tās pārklājas.

Regbija kluba "Miesnieki" komanda pērn Latvijas čempionātā triumfēja vienpadsmito reizi vēsturē. Pirmo titulu tā ieguva vēl 1997.gadā. Tikmēr "Garkalne"/"Livonia" iepriekšējos piecos gados ieguva trīs valsts čempionu titulus.