12.04.2018 17:56

Siguldas Valsts ģimnāzija otro gadu pēc kārtas uzvar Latvijas Skolu orientēšanās kausā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Valsts ģimnāzija otro gadu pēc kārtas uzvar Latvijas Skolu orientēšanās kausā Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā aizvadīta 2018. gada Latvijas Skolu orientēšanās kausa izcīņa. Tāpat kā pērn, uzvarētāju titulu izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas orientieristi.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad skolu kauss norisinājās četros posmos, šogad tikai aizvadīts tikai viens posms, kas pulcēja 800 skolēnus no 90 Latvijas skolām. Atbilstoši nolikumam, skolēni startēja piecās vecuma grupās: 17-20 gadus vecie (SV1), 15-16 gadus vecie (SV2), 13-14 gadus vecie (SV3), 11-12 gadus vecie (SV4), kā arī 10 gadus vecie un jaunāki (SV5). Kā informēja Latvijas Orientēšanās federācijā, sacensības noritēja trīs daļās – vispirms kvalifikācija, kurā pa 12 labākajiem katrā vecuma grupā ieguva tiesības startēt pusfinālā, bet pēc tam seši labākie mērojās spēkiem finālā.

Skolu kopvērtējumā Siguldas Valsts ģimnāzija summā savāca 2913 punktus un izcīnīja uzvaru jau otro gadu pēc kārtas. Otrajā vietā ierindojās Ogres pamatskola (2891 p.), bet trešajā vietā Smiltenes vidusskola (2866 p.).

No Pierīgas skolām labāko trīsdesmitniekā iekļuva arī Ādažu vidusskola (7. vieta), Ādažu Brīvā Valdorfa skola (19.), Carnikavas pamatskola (22.), Ikšķiles vidusskola (23.) un Saulkrastu vidusskola (30.). Sacensībās piedalījās arī skolēni no Babītes vidusskolas, Mārupes vidusskolas, Siguldas Pilsētas vidusskolas, Sējas pamatskolas, Baložu vidusskolas, Ķekavas vidusskolas, Babītes novada Salas sākumskolas, Ulbrokas vidusskolas, Olaines 1. un 2. vidusskolas, Jaunmārupes pamatskolas un Laurenču sākumskolas.

Individuāli no Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņiem lielākos panākumus guva Kristīne Brunere, kura izcīnīja pirmo vietu S2 vecuma grupā. Vecākajā S1 grupā otro vietu ieguva Magda Cigle, otrais bija arī Kristaps Bruners V1 grupā. Vietu finālā bija izcīnījis arī Nils Ciglis, kurš V2 grupā ierindojās ceturtajā vietā.

Četras godalgotās vietas ieguva Ādažu vidusskolas orientieristi. S4 grupā dalītu pirmo vietu izcīnīja Paula Ķirkuma un trešo – Liene Līce Līcīte, V4 grupā otrais bija Roberts Arnicāns, bet V5 grupā, kurā uzvarēja Mārtiņš Cīrulis no Ulbrokas vidusskolas, otro vietu ieņēma Pēteris Arnicāns. V3 grupā otrajā vietā ierindojās Emīls Lazdāns no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas un S5 grupā – Elma Bremze no Ikšķiles vidusskolas.

Vairāk fotogrāfiju skatīt šeit.