05.04.2018 21:48

Babītes volejbolistes sper soli pretī Latvijas čempioņu titulam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes sper soli pretī Latvijas čempioņu titulam Latvijas Volejbola federācija

Sporta kluba "Babīte" dāmu volejbola komanda ceturtdien savās mājās Piņķos izcīnīja uzvaru četros setos Latvijas čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē pret volejbola klubu "Jelgava". Atbildes spēle 12. aprīlī Jelgavā.

Babītes un Jelgavas volejbolistes pēdējās sezonās regulāri bija cīnījušās savā starpā gan Baltijas līgā, gan Latvijas čempionātā un kausa izcīņā. Taču šosezon spēlēja dažādos turnīros – Babītes komanda uzvarēja Nacionālās līgas pamatturnīrā, taču zaudēja pusfinālā, savukārt jelgavnieces palika priekšpēdējā devītajā vietā Baltijas līgas turnīrā. Arī Latvijas kausā sāncensēm nesanāca satikties.

To, ka abu turnīru dalībnieču meistarībā nebūt nav tik lielas atšķirības, SK "Babīte" volejbolistes pierādīja gan pusfinālā, kurā, pateicoties uzvarētam "zelta setam", pārspēja RSU/MVS komandu, gan arī ceturtdienas finālmača sākumā. Līdz pirmā seta vidum mājinieces bija iekrājušas četru punktu pārsvaru un turpinājumā aizaudzēja to līdz 25:16.

Otrajā setā jau dominēja jelgavnieces. Babītes volejbolistes no bezcerīga 11:21 rezultāta gan spēja panākt 17:21 un 20:23, tomēr izglābties nespēja – 21:25.

Arī trešā seta sākumā laukuma saimnieces ātri nonāca zaudētājās ar "mīnus pieci", taču šoreiz savas pretinieces tik tālu neatlaida un turējās dažu punktu attālumā. Jelgavas komandai bija arī setbumba (23:24), taču SK "Babīte" volejbolistes to atspēlēja un pašas ar savu ceturto setbumbu panāca 29:27.

Acīmredzot sāpīgā neveiksme galotnē ietekmēja VK "Jelgava" spēlētājas, un ceturtajā setā viņas pienācīgu pretestību vairs nespēja izrādīt. Babītes volejbolistes setu sāka ar 11:2, beidza ar 25:13, uzvarēja spēlē 3:1 un panāca 1:0 finālsērijā.

Uzvarētājām visvairāk punktu guva Ieva Tetere (18), Ance Olte (13) un Sandra Breikša (12).

Atbildes spēle paredzēta 12. aprīlī Jelgavā. Ja uzvarēs Babītes volejbolistes, viņas nodrošinās valsts čempionu titulu, savukārt ja neatkarīgi no setu skaita uzvarēs VK "Jelgava", tiks aizvadīts izšķirošais "zelta sets" līdz 25 punktiem.

Vēl līdz tam – šosvētdien Piņķos – SK "Babīte" aizvadīs pirmo spēli Nacionālās līgas finālsērijā par bronzas medaļām pret Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknēm. Sērija ritēs līdz divām uzvarām.