27.08.2012 13:11

Jūrmalas MTB maratonā uzvar latviete un portugālis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas MTB maratonā uzvar latviete un portugālis www.maratoni.lv

Svētdien uzvaru "SMSCredit.lv" Jūrmalas kalnu divriteņu (MTB) maratonā vīriešu konkurencē izcīnīja portugālis Luišs Leau-Pintu, bet dāmu konkurencē uzvarēja Dana Rožlapa.

 

 

Jūrmalas MTB maratons šogad ir Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. 81 km sporta distancē vīriešiem dubultuzvaru svinēja viesi no Portugāles – Luišs Leau-Pintu trasē pavadīja divas stundas, 11 minūtes un 11 sekundes, finišā par divām sekundēm apsteidzot savu tautieti Tjagu Fereiru. Trešais pēc gandrīz trīsarpus minūtēm mērķi sasniedza "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas pārstāvis igaunis Erki Putseps.

Sieviešu konkurencē cīņa par vietām uz goda pjedestāla izrādījās tik sīva, ka pirmo triju vietu ieguvējas bija jānosaka ar fotofiniša palīdzību. Pirmā finiša līniju šķērsoja Dana Rožlapa, otrā bija Lielbritānijas pārstāve Katerina Viljamsone, bet trešā – Lelde Ardava (visām 2.44:35).

Pēc uzvaras Dana atzina, ka šis ir bijis viens no labākajiem rezultātiem viņas karjerā, par ko viņai liels prieks. "Liels paldies arī pārējām dalībniecēm, jo trasē mēs strādājām kopā. Jāatzīst, ka šīs ir mana tipa sacensības, kas nav pārāk tehniskas ar lēzenu reljefu, kurās var attīstīt lielu ātrumu. Es jau zināju, ka viss izšķirsies neilgi pirms finiša, un tā arī bija – pēdējie desmit kilometri izrādījās būtiskākie."

Tautas distancē (47 km) vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja pagājušā gada Jūrmalas MTB maratona tautas distances uzvarētājs Raivis Zīmelis (1.22:12), bet dāmām ātrākā bija Dace Hartmane (1.32:24).

"SMSCredit.lv" Jūrmalas MTB maratonā šogad piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Ukrainas, Ungārijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Portugāles, Krievijas un Austrālijas.

22. septembrī notiks "Sensodyne" Jūrmalas skriešanas pusmaratons, kurā ikviens varēs startēt pusmaratona (21 km), 10 km, 5 km un bērnu distancēs.