22.03.2018 15:08

Zvejniekam un Gasūnai otrās vietas Baltijas kausa sacensībās slalomā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejniekam un Gasūnai otrās vietas Baltijas kausa sacensībās slalomā E.Lukšo, www.ski.lv

Latvijas vadošie kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna ceturtdien Somijā izcīnīja otrās vietas Baltijas kausa trešā posma sacensībās milzu slalomā, kam bija Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss, kā arī reizē tika dalītas medaļas Latvijas čempionātā.

Vīriem mārupietis Zvejnieks bija otrais, zaudējot zviedram Gustavam Lundbekam, kurš divu braucienu summā finišu sasniedza minūtē un 27,59 sekundēs. Zvejnieks uzvarētājam zaudēja 0,28 sekundes. Sacensībās viņš nopelnīja 11,57 FIS kategorijas punktus, kas Zvejniekam ir otrs labākais rezultāts šosezon slalomā.

Jaunus FIS punktu rekordus sasniedza Miks Zvejnieks un Žaks Gedra, kuri bija attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā, tikdami pie 18,64 un 19,63 punktiem. Elvis Opmanis bija 18.vietā (51,69 FIS punkti), Dāvis Zvejnieks ieņēma 26. pozīciju (83,91), Kristaps Lazdāns bija 28. vietā (115,97), Danielss Loss noslēdza pirmo trīsdesmitnieku (158,22), bet pēdējais starp 32 sportistiem bija Edgars Beļakovs (169,32). Pirmajā braucienā nefinišēja Kristers Čerņevskis.

Savukārt dāmām siguldiete Gasūna ieņēma dalīto otro vietu. Uzvaru svinēja Somijas sportiste Nella Korpio, kura summā finišēja pēc minūtes un 30,10 sekundēm, bet Gasūna un vēl viena somiete Jūlija Toiviainena viņai zaudēja 1,51 sekundi, tiekot pie 27,25 FIS punktiem, kas latvietei ir šosezon labākais rezultāts slalomā.

Vēl Marta Kunce ieņēma pēdējo vietu starp 15 dalībniecēm (288,56). Otrajā braucienā izstājās Arta Irbe un Agnese Āboltiņa, bet pirmo braucienu nepabeidza Betija Burkovska, Žanete Gedra un Liene Bondare.

Jau ziņots, ka Gasūna un K.Zvejnieks otrdien milzu slalomā uzvarēja Latvijas čempionāta vērtējumā, bet Baltijas kausa un FIS sacensību vērtējumā viņiem bija attiecīgi otrā un ceturtā vieta. Savukārt trešdien milzu slalomā, kur tika dalītas medaļas Igaunijas čempionātā, K.Zvejnieks izcīnīja otro vietu, bet Gasūna bija trešā.

Piektdien slaloms tiks veikts vēlreiz, medaļas dalot Igaunijas čempionātā, savukārt sestdien notiks FIS sacensības slalomā un paralēlajā slalomā.