21.03.2018 17:01

Olimpieši Gasūna un Zvejnieks – labākie no latviešiem Baltijas kausa posmā Somijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olimpieši Gasūna un Zvejnieks – labākie no latviešiem Baltijas kausa posmā Somijā E.Lukšo, www.ski.lv

Somijas kalnu kūrortā Pihē aizvadītas Baltijas kausa pirmās divas sacensību dienas kalnu slēpošanā. Milzu slaloma sacensībās divreiz labākie no Latvijas sportistiem bija olimpieši siguldiete Lelde Gasūna un mārupietis Kristaps Zvejnieks.

Otrdien dāmu sacensībās L. Gasūna izcīnīja otro vietu, divu distanču summā par 0,63 sekundēm piekāpjoties Neai Lūko no Somijas un vienlaikus izcīnot Latvijas čempiones titulu. Latvijas čempionāta vērtējumā otro un trešo vietu ieguva Žanete Gedra un Agnese Āboltiņa, kuras kopējā ranga tabulā ierindojās attiecīgi sestajā un astotajā vietā.

Trešdienas milzu slalomā ātrākas par Leldi bija divas somietes – Ērika Pīkalainena un Nea Lūko. Uzvarētājai siguldiete zaudēja 1,22 sekundes. No Latvijas kalnu slēpotājām otro un trešo vietu ieņēma Agnese Āboltiņa (summā 13. rezultāts 34 dalībnieču konkurencē) un Betija Burkovska (17.).

Arī vīru sacensībās beidzās ar Somijas kalnu slēpotāju triumfu – otrdien pirmo vietu izcīnīja Artu Niemela, bet trešdien Robins Baks. Kristaps Zvejnieks pirmajā dienā ieņēma ceturto vietu, palaižot priekšā vēl pa vienam Somijas un Zviedrijas pārstāvim (2,18 sekundes aiz uzvarētāja). Toties trešdien ierindojās otrajā vietā, Bakam zaudējot 0,58 sekundes.

Latvijas sportistu konkurencē abas dienas otrais labākais bija Žaks Gedra (15. un 11. vieta) un trešais – Miks Zvejnieks (17. un 13. vieta).
Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpotājiem vēl paredzētas divas sacensības slalomā un vienas paralēlajā slalomā.