25.08.2012 18:23

Foto: Pašvaldību darbinieki sacenšas Mālpilī (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Pašvaldību darbinieki sacenšas Mālpilī (papildināts) Ivo Jirgens

Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēlēs otro gadu pēc kārtas uzvar mālpilieši, turklāt šoreiz – mājinieku statusā.

Piektdien Mālpilī bija ieradušās 11 novadu pašvaldību komandas – lielākoties domes priekšsēdētāju vai vismaz vietnieku vadībā. Pēc visu rezultātu apkopošanas izrādījās, ka Mālpils novada komanda summā savākusi 22,5 punktus. Otrajā vietā ierindojās Mārupes novads (33 p.), trešajā – Babītes novads (33,5 p.). Tālākajās vietās Ķekava (35), Ropaži (36), Ādaži (41), Saulkrasti (44), Inčukalns (46,5), Salaspils (50), Olaine (51,5) un Baldone (58).

Pēc komandu prezentācijas, kurā dalībniekiem bija jāveido piramīda, sacensības notika gan tradicionālos sporta veidos, gan oriģinālākās disciplīnās.

Pludmales volejbolā finālturnīrā par 1.-3. vietu iekļuva Ķekavas, Mālpils un Ropažu novadu komandas. Uzvarēja mālpilieši – par ko gan nav jābrīnās, ja reiz viņu sastāvā spēlēja kādreizējais "Radiotehniķa" meistarkomandas līderis, tagad Mālpils sporta kompleksa vadītājs Valts Mihelsons.

Orientēšanās sacensībās individuāli labākos rezultātus sasniedza ādažniece Sarmīte Baķe un mārupietis Jānis Lagzdkalns, bet komandu vērtējumā pirmā vieta tika Ādažu novadam.

Lēcienos ar lecamauklu trijatā (katram pa 30 sekundēm) labāko saskaņotību nodemonstrēja Inese Balode, Lāsma Veilande un Līga Ģīle no Babītes novada, arī peldēšana stafetē pirmā vieta tika Babītes pārstāvjiem Jolantai Pupkevičai, Edvīnam Prančam un Sergejam Varšam. Savukārt ātruma un veiklība stafetē pusotra litra "Sprite" pudeli ar krūzīti visātrāk piepildīt izdevās Mālpils kvartetam Olga Volosatova, Ineta Broka, Inita Endele, Agris Bukovskis.

Jau ierasti īpašas sacensības bija noorganizētas pašvaldību vadītājiem – šoreiz viņiem bija jādemonstrē precizitāte bumbu un vingrošanas apļu mešanā mērķī, kā arī iemaņas īpašā golfa un florbola spēļu paveidā. Veiksmīgākais izrādījās Ropažu novada domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis, kurš apsteidza Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieku Normundu Līci un Mālpils novada domes priekšsēdētāju Aleksandru Lielmežu.

Jau pēc sacensību beigām notikušajā izlozē kļuva zināms, ka nākamgad Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles notiks Babītē.