24.08.2012 09:18

Trijniekā bez latviešiem gan Ropažos, gan Rīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trijniekā bez latviešiem gan Ropažos, gan Rīgā Foto – Zigismunds Zālmanis, Nikon, Andruss Augs

Latvijas riteņbraucējiem neizdodas iekļūt starp laureātiem daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" vienīgajā Latvijas posmā.

 

Ceturtdien riteņbraucēji veica 180 kilometrus no Smiltenes uz Rīgu, teju pusi distances pavadot Pierīgas ceļos. Uzreiz jāpiebilst, ka aculieciniekiem un rīkotājiem sliktu iespaidu atstājis niecīgais interesentu skaits un uzmundrinājumu trūkums trases malās – acīmredzot pilsētās un ciemos informācijas par gada nozīmīgāko daudzdienu velobraucienu manāmi pietrūka.

Brīdī, kad velobrauciena dalībnieki šķērsoja Siguldas novada robežu, no lielās grupas bija atrāvusies 15 sportistu grupiņa, kad tobrīd bija panākusi nepilnas minūtes pārsvaru. Tiesa, viņu vidū nebija neviena no abu Latvijas velokomandu "Rietumu-Delfin" un "Alpha Baltic/Unitymaratons.com" braucējiem.

Aiz Allažu pagasta Stīveriem veikuši apmēram divus kilometrus garu pārbraucienu pa grants ceļu, riteņbraucēji pa šoseju devās Ropažu virzienā, kur starpfinišā tika izcīnīti punkti cīņā par velobrauciena aktīvākā braucēja titulu. Tur pirmais bija Bass Stamsnijde no Nīderlandes, aiz viņa krievs Viktors Šmaļko un lietuvietis Marius Bernatonis.

Pa ceļam uz Tīnūžiem līdergrupu, kas jau tā cīnījās ar brāzmaino vēju, pārsteidza spēcīgs lietus. Tas palīdzēja sekotājiem, un drīz vien bēgļi tika panākti. Atlikušajos 40 kilometros starp Sauriešiem, Upeslejām un Līčiem notika vēl vairāki neveiksmīgi izrāvieni, un viss beidzās ar sprinta finišu Biķernieku sporta kompleksā.

Diemžēl arī šeit Latvijas riteņbraucējiem labāko vidū iespraukties neizdevās. Uzvarēja Jurijs Metlušenko no Ukrainas, bet otrais bija otrā posma uzvarētājs un velobrauciena kopvērtējuma vicelīderis lietuvietis Ģedimins Bagdons. Labākais no mājiniekiem bija Emīls Liepiņš, kurš finiša līniju šķērsoja ceturtais.