23.08.2012 11:03

Ar 600 km garu skrējienu atkārtos ”Baltijas ceļu”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto no pagājušā gada skrējiena Foto no pagājušā gada skrējiena SK "Ozolnieki" arhīvs

No 24. līdz 26. augustam cauri Latvijai, arī Pierīgai, pieminot pirms 23 gadiem Baltijas iedzīvotāju veidoto "Baltijas ceļu", notiks stafetes skrējiens, kurā jau no pašas Viļņas līdz Tallinai piedalīsies arī 13 Latvijas pārstāvji.

 

 

Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija stafetes veida piemiņas skrējienus par godu "Baltijas ceļam" rīko jau kopš 1991. gada. Latvieši tajā sāka piedalīties dažus gadus vēlāk. Gandrīz nepārtraukti "Baltijas ceļā" ir skrējēju kluba "Ozolnieki" pārstāvji, kuri arī katru gadu komplektē Latvijas komandu. Šogad tajā ir pārstāvji no Rīgas, Jelgavas, Ķekavas, Jūrmalas un Ogres novada.

600 kilometru garā skrējiena maršruts ir nemainīgs. Tas startēs 24. augustā plkst. 10 no Viļņas Katedrāles laukuma. Lietuvas–Latvijas robežu skrējiena dalībnieki šķērsos 25. augustā aptuveni plkst. 10, aptuveni plkst. 14 viņi sasniegs Ķekavu, bet apmēram plkst. 15 paredzēta ierašanās Rīgā un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Aptuveni plkst. 21 skrējiens sasniegs Salacgrīvu, kur plānota nakšņošana. Galapunktu – Igaunijas Parlamenta ēku Tallinā – plānots sasniegt svētdien apmēram pulksten pusseptiņos vakarā.

Kādā no skrējiena posmiem aicināts piedalīties ikviens interesents. Par to iepriekš jāsazinās ar skrējēju kluba "Ozolnieki" vadītāju Juri Bērziņu (tālrunis 26086671). Skrējiena dalībnieki arī būs pateicīgi par ikvienu sagaidīšanu un laba vēlējumiem.