26.02.2018 11:58

Foto: Salaspils sešgadnieki sacenšas dambretes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Salaspils sešgadnieki sacenšas dambretes čempionātā Vitauts Budreika

Pirmajā Salaspils dambretes čempionātā sešgadniekiem piedalījās pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) vecāko grupiņu bērni no Salaspils PII "Saulīte", "Ritenītis", "Jāņtārpiņš", "Saime", "Atvasīte" un kaimiņi PII "Avotiņš" no Baložiem, kopā 38 dambretes spēlētāji.

Turnīrs notika Salaspils sporta nama telpās. Jaunajiem dambretistiem šīs telpas radīja sacensībām atbilstošas sajūtas, jo tā viņiem bija jauna, gaiša un neierasta vieta. Kā informēja, Dambretes attīstības biedrības priekšsēdētājs Vitauts Budreika, mazos dalībniekus nenobiedēja pat ārā valdošais 21 grādu lielais sals, jo visi iepriekš pieteiktie Salaspils pirmsskolu izglītības bērni bija ieradušies uz čempionātu. Vienīgi PII "Daugaviņa" bērni no Saulkalnes diemžēl nevarēja ierasties noteiktās karantīnas dēļ.

Sacensību gaitā spēles izvērtās ļoti līdzvērtīgas, kas padarīja turnīru jo interesantāku. Tikai turnīra izskaņā tika sadalītas godalgotās vietas. Turnīrā varēja redzēt, ka labākus rezultātus uzrādīja tie bērni, kuri mājās bija gatavojušies dambretes sacensībām.

Absolūtā čempiona titulu un kausu zēniem ieguva Aleksejs Šarovs (PII "Saulīte"), savukārt meiteņu grupā par uzvarētāju kļuva Elizabete Gudre no PII "Saime". Otrās vietas ieguva Norberts Zeps ("Saime") un Nikola Zvaigzne ("Jāņtārpiņš"), trešās – Aleksandrs Rojs ("Saulīte") un Eliabete Anspaka ("Ritenītis"). Visi spēlētāji tika gan pie balvām, gan diplomiem, savukārt pirmās trīs vietas ieguvēji saņēma arī medaļas.

Dambretes attīstības biedrībā uzskata, ka, mācoties šo spēli, tiek pavērts ceļš prātam, kas palīdzēs bērniem vieglāk tikt galā ar ikdienas gaitām. Tāpat vieglāk būs saprast, pieņemt un analizēt dažādus dzīves notikumus. Zinātniski pierādīts, ka pat pieci gadi ir īstais vecums, kad sākt mācīties spēlēt dambreti. Tāpēc jācer, ka vecāki neapstāsies pie sasniegtiem rezultātiem un veicinās bērnu attīstības ceļu pretī jaunām virsotnēm domāšanas, mācību, sportiskajā u.c. dzīves jomās.