25.02.2018 05:14

Latvijai ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā noslēdzas ar Melbārža četrinieka piekto vietu bobslejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijai ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā noslēdzas ar Melbārža četrinieka piekto vietu bobslejā ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža stūrētais kvartets ierindojies piektajā vietā četrinieku ekipāžu sacensībās Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu pēdējā dienā. Oskara Ķibermaņa kvartets noslēdza pirmo desmitnieku.

Kā jau vēstīts, četrinieku sacensību pirmajā dienā abas Latvijas ekipāžas veica tikai pa vienam veiksmīgam braucienam. Melbārža kvartets ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un siguldieti Jāni Strengu pirmajā braucienā bija ceturtais, bet otrajā – tikai divpadsmitais un summā ieņēma dalītu piekto vietu ar Vācijas un Šveices komandām 0,66 sekundes aiz līderiem Vācijas bobslejistiem ar pilotu Frančesko Frīdrihu priekšgalā.

Savukārt Ķibermanis kopā ar stūmējiem Jānis Jansonu, Helviju Lūsi un Matīsu Mikni pirmajā mēģinājumā bija tikai piecpadsmitais, bet – otrajā septītais un pēc pirmās dienas ieņēma desmito vietu 0,89 sekundes aiz līderiem. No pirmā trijnieka Latvijas bobsleja ekipāžas šķīra attiecīgi 0,31 un 0,54 sekundes.


Trešais brauciens svētdien situāciju cīņā par medaļām daudz neizmainīja, vienīgi Frīdrihs vēl vairāk nostiprinājās līderpozīcijās, pārsvaru pār tuvāko sekotāju korejieti Junžonu Vonu palielinot līdz 0,42 sekundēm. Melbārdis ar piekto labāko laiku braucienā zaudēja vienu pozīciju, no līdera tobrīd atpalika par 0,81 sekundi un no trešajā pozīcijā esošā vācieša Niko Valtera par 0,32 sekundēm. Savukārt Ķibermaņa ekipāža ar 11. laiku braucienu noslīdēja uz 11. pozīciju arī summā pusotru sekundi aiz Frīdriha.

Pēdējā ceturtajā braucienā Melbārdis ar partneriem gan sasniedza otro labāko rezultātu, taču summā tas neļāva pakāpties augstāk par piekto vietu. Olimpisko čempionu titulu nodrošināja Frančesko Frīdriha ekipāža, kurai labākais Latvijas kvartets summā zaudēja 0,80 sekundes.

Dalītā otrajā vietā, čempioniem zaudējot 0,53 sekundes, sudraba medaļas ieguva korejieša Vona un vācieša Valtera komandas, ceturtajā vietā ierindojās šveicietis Riko Peters ar kolēģiem. (+0,74 s). Oskars Ķibermanis ar devīto laiku pēdējā braucienā spēja atgriezties labāko desmitniekā (+1,56 s)

Tādējādi Latvijas olimpiešu vienīgā izcīnītā godalga Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs palika Oskara Melbārža un siguldieša Jāņa Strengas bronza bobsleja divnieku sacensībās. Vēl ceturtās vietas ieguva skeletonists Martins Dukurs un ātrslidotājs Haralds Silovs 1500 metru distancē, piekto – skeletonists Tomass Dukurs un Oskara Melbārža bobsleja četrinieks, sesto – kamaniņu braucēju stafetes komanda un divnieks Andris un Juris Šici, septīto – skeletoniste Lelde Priedulēna.

Plkst.13 sākas Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija, kurā Latvijas karogu nesīs ātrslidotājs Haralds Silovs.