23.02.2018 20:34

Salaspils skolēni izcīnījuši trešo vietu NBA junioru līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils skolēni izcīnījuši trešo vietu NBA junioru līgā Salaspils sporta nams

Otro gadu pēc kārtas par NBA junioru līgas laureāti kļuvusi Salaspils 1. vidusskolas basketbola komanda. Spēlējot "Minnnesota Timberwolves" kreklos, finālspēlē par trešo vietu piektdien "Arēnā Rīga" salaspilieši ar 41:32 uzvarēja Līvānu 1. vidusskolu jeb "Philadelphia 76ers".

Jāatgādina, ka NBA Junioru līgas otrajā turnīrā Latvijā šosezon startēja 30 vispārizglītojošo skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem, kuru sastāvā spēlēja meitenes (2006. gadā dzimušas un jaunākas) un puiši 2007. dzimšanas gads un jaunāki). Katrā komandā bija jābūt vismaz 10 spēlētājiem, tai skaitā vismaz trim meitenēm (vismaz vienai visu laiku jābūt laukumā). Komandas spēlēja izlozēto NBA komandu kreklos.

Finālam, kas norisinājās piektdien pirms Latvijas un Ukrainas izlašu spēles Pasaules kausa izcīņas atlases turnīrā, Salaspils jaunie basketbolisti un basketbolistes kvalificējās pēc tam, kad bija uzvarējuši septiņās no astoņām spēlēm pamatturnīrā, bet izslēgšanas turnīrā savās mājās Salaspils sporta namā pēc diviem panākumiem pusfinālā bija piekāpušies Saldus pamatskolai jeb "New Orleans Pelicans".

NBA junioru līgas galvenajā finālā Centra humanitārās ģimnāzijas ("Milwaukee Bucks") komanda ar 31:29 pārspēja Saldus basketbolistus.

NBA junioru līgas Latvijas pirmajā sezonā Salaspils 1. vidusskolas komanda finālā pārspēja Āgenskalna sākumskolas audzēkņus 32:30.