20.02.2018 21:27

Ceturtdaļfināla gaidās Salaspils handbolistes pārliecinoši pieveic dobelnieces

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ceturtdaļfināla gaidās Salaspils handbolistes pārliecinoši pieveic dobelnieces Salaspils sporta skola

Latvijas dāmu handbola čempionātā otrdien Salaspils sporta skolas komanda pārliecinoši uzvarēja "REIR Dobele" klubu. Visticamāk, abas vienības savā starpā tiksies ceturtdaļfināla sērijā un cīnīsies par vietu pusfinālā.

Pamatturnīra priekšpēdējo spēli salaspilietes savās mājās sāka apņēmīgi un pirmās sasniedza vērā ņemamu pārsvaru (8:4). Tas gan tika ātri likvidēts (9:8), tomēr laukuma saimnieces saglabāja nelielu pārsvaru un atpūtā devās ar triju vārtu handikapu (16:13).

Lielā mērā izšķirošie izrādījās notikumi otrā puslaika sākumā – Salaspils handbolistes sāka ar izrāvienu 6:1 un jau līdz puslaika vidum bija sasniegušas 30:18 pārsvaru, ko arī nosargāja līdz beigām – 42:31. 

Jāpiezīmē, ka Dobeles komanda maču aizvadīja bez čempionāta rezultatīvākās spēlētājas Lauras Ņeverovskas, bet sezonas otrā labākā vārtu guvēja Renāte Salmane dobelnieču vārtos bumbu ieraidīja 12 reizes. Dace Potapova mājiniecēm guva 11 vārtus, Anastasija Agarkova sešus.

Virslīgas turnīra tabulā pirmo vietu garantējušas Stopiņu NHK handbolistes – 27 punkti un atlikušas divas spēles. "REIR Dobele" un Salaspils sporta skolai nu ir pa 18 punktiem (dobelniecēm viena spēle rezervē), un komandas ieņem ceturto un piekto vietu. Tieši šo divu vietu, kā arī trešās un sestās vietas ieguvējas savā starpā tiksies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un cīnīsies par vietu pusffinālā. Pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz kvalificēsies pusfinālam.