20.02.2018 14:33

Foto: Pierīgas novadu turnīrā nepārspēti paliek Stopiņu galda tenisisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pierīgas novadu turnīrā nepārspēti paliek Stopiņu galda tenisisti Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Kā pēdējos gados ierasts, Pierīgas novadu sporta spēļu galda tenisa turnīrā galvenā cīņa par pirmo vietu noris Salaspils un Stopiņu novada komandu starpā. Šoreiz pārāki izrādījās Stopiņu galda tenisisti, salaspiliešus atstājot otrajā vietā.

Pierīgas novadu galda tenisa turnīrs bija pulcējis deviņas komandas. Pēc divu apakšgrupu turnīriem pa divām labākajām vienībām iekļuva finālturnīrā par 1.-4. vietu, grupu trešo vietu ieguvēji izspēlēja piekto vietu kopvērtējumā, bet ceturto vietu ieguvēji noskaidroja septītās vietas likteni.

Pirmajā grupā, kurā spēlēja piecas komandas, četras pārliecinošas uzvaras svinēja Stopiņu galda tenisisti, kuri ar 4:0 pieveica Babīti, Ropažus un Olaini un tikai mačā ar Baldoni zaudēja vienā spēlē (4:1). Daudz saspringtāk ritēja citas cīņas, un Ropažu galda tenisistiem otrās vietas iegūšanai bija nepieciešamas divas 4:3 un viena 4:1 uzvara.

Otrā grupā ceļazīmes uz finālturnīru ieguva Salaspils un Mārupes novadu komandas, kuru savstarpējā spēlē salaspilieši vinnēja 4:2. Aiz viņiem palika Saulkrastu un Ķekavas galda tenisisti.

Finālsacensībās, kurās komandas ņēma līdzi pirmā posma savstarpējā maču rezultātu un tikās ar pretējās grupas vienībām, uzvaru sēriju turpināja Stopiņu galda tenisisti, kuri ar 4:2 uzvarēja salaspiliešus, ar 4:1 mārupiešus un pēc divu gadu pārtraukuma triumfēja Pierīgas novadu turnīrā.

Salaspils komandai zaudējums čempioniem palika vienīgais – ar 4:1 tika pieveikti ropažnieki un šoreiz iegūta otrā vieta (salaspilieši Pierīgas galda tenisa turnīrā pēdējos sešos gados uzvarējuši četras reizes). Savukārt izšķirošajā cīņā par trešo vietu kopvērtējumā Ropažu novads ar 4:2 pārspēja Mārupi un pēc četru gadu pārtraukuma atgriezās labāko trijniekā.

Mačā par piekto vietu Baldones novada komanda ar 4:2 pārspēja Saulkrastus, spēlē par septīto vietu Babīte ar 4:1 pieveica Ķekavu, bet pēdējā devītajā vietā palika Olaines komanda, kas pirmajā posmā savā apakšgrupā bija palikusi pēdējā vietā.