19.02.2018 15:52

Bronza Siguldai un Latvijai. Latvijas bobslejisti trešie Phjončhanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bronza Siguldai un Latvijai. Latvijas bobslejisti trešie Phjončhanā ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja siguldieša Jāņa Strengas ekipāža izcīnījusi pirmo medaļu Latvijas delegācijai Phjončhanas ziemas olimpisko spēlēs, pirmdien divnieku sacensībās gūstot trešo vietu.

Jāatgādina, ka svētdien pēc pirmā brauciena Melbārdis ar Strengu kļuva par sacensību līderiem, bet pēc otrā, kurā ieņēma tikai desmito laiku, noslīdēja uz ceturto pozīciju 0,23 sekundes aiz līdera vācieša Niko Valtera. Savukārt Ķibermanis ar Mikni pēc pirmās dienas ieņēma sesto vietu 0,39 sekundes aiz Valtera.

Trešais brauciens Latvijas ekipāžu pozīcijas daudz nemainīja, taču vēl vairāk saasināja cīņu par medaļām. Melbārdis/Strenga ar otro rezultātu braucienā saglabāja ceturto pozīciju, taču starpību līdz līderim, par kādu kļuva kanādietis Džastins Kripss, sadeldēja līdz sekundes 12 simtdaļām. Priekšā bija vēl arī vācieši Frančesko Frīdrihs (+0,06 sekundes aiz Kripsa) un Johaness Lohners (+0,09 s), bet sekundes simtdaļu aiz muguras – N. Valters (+0,13 s). Ķibermaņa divnieks uzrādīja sesto laiku un atkāpās uz septīto vietu, no līdera atpaliekot jau par 0,52 sekundēm.

Ceturtais brauciens intrigas ziņā nelika vilties. Melbārdis ar Strengu sasniedza labāko rezultātu un summā apsteidza Lohnera divnieku, turklāt tobrīd jau bija skaidrs, ka vismaz bronzas medaļa latviešiem ir garantēta. Gan Frīdrihs, gan Kripss tomēr palika nepārspēti, turklāt Vācijas un Kanādas ekipāžas četru braucienu summā sasniedza pilnīgi vienādu rezultātu un abas nopelnīja zelta medaļas.

Melbārdis/Strenga no olimpiskajiem čempioniem summā atpalika par nieka 0,05 sekundēm. Savukārt Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni pēdējā mēģinājumā uzrādīja tikai 14. rezultātu, tomēr nosargāja vietu labāko desmitniekā – devītā vieta 0,94 sekundes aiz čempioniem

Bobsleja četrinieku sacensības Phjončhanā notiks ziemas olimpisko spēļu pēdējās divās dienās – 24. un 25. februārī.

Oskars Melbārdis: Zināju, ka kamanas skries, tāpēc gribēju izcīnīt medaļu divniekos