18.02.2018 15:37

Melbārža un Strengas divnieku ekipāža atkāpjas uz ceturto vietu pēc olimpisko spēļu otrā brauciena

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Melbārža un Strengas divnieku ekipāža atkāpjas uz ceturto vietu pēc olimpisko spēļu otrā brauciena www.olympic.org

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā bija vadībā, kamēr Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni ir sestie.

Melbārža divnieks pirmajā braucienā uzrādīja labāko laiku, trasi veicot 49,08 sekundēs, kas ir jauns trases rekords, tomēr visi konkurenti bija blakus. Otrajā braucienā, iztiekot bez rupjām kļūdām, ātrums trases beigu daļā nebija tika liels kā konkurentiem un nācās samierināties ar desmito vietu, kas summā atmeta uz ceturto pozīciju.

Savukārt Ķibermanim otrajā braucienā bija daudz mazu kļūdu, kā rezultātā no ceturtās vietas nācās atkāpties uz sesto pozīciju. Braucienā Latvijas otrā ekipāža uzrādīja 12.rezultātu.

Pēc pirmā brauciena šī Latvijas ekipāža bija ceturtā.


Līderpozīcijā pēc pirmās dienas ir vācietis Niko Valters, kurš otrā brauciena beigās jau pēc finiša krita. Otrajā pozīcijā ir kanādietis Džastins Kripss, kurš divu braucienu summā Valteram zaudē 0,10 sekundes. Savukārt trešais ir vācietis Johanness Lohners, savam tautietim zaudējot 0,19 sekundes.

Savukārt Melbārdis no Valtera atpaliek 0,23 sekundes, bet pirmais trijnieks ir 0,04 sekunžu attālumā. Aiz viņa 0,06 sekundes ir vācietis Frančesko Frīdrihs, bet vēl 0,10 sekundes atpaliek Ķibermanis.

Mājinieku favorīts Vons Jondžons otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu un no 11.vietas pakāpās uz devīto.

Trešais un ceturtais brauciens divniekos notiks pirmdien, bet pēc tam olimpisko spēļu noslēgumā risināsies četrinieku sacensības.

Visus sešus treniņbraucienus Melbārdis aizvadīja ar savu ilggadējo stūrmani Daumantu Dreiškenu, ne reizi neesot zemāk par septīto vietu, tomēr vēl pirms pēdējiem diviem braucieniem sportistiem paziņots, ka sacensībās Latvijas vadošo pilotu iestums siguldietis Jānis Strenga.

Līdz ar to Dreiškens, kurš Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ienesa stadionā Latvijas karogu, atzina, ka savu karjeras pēdējo braucienu divniekos jau ir aizvadījis.