16.02.2018 21:51

LBL: Ķekava turpina uzvarēt, Saulkrasti un Sigulda turpina zaudēt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL: Ķekava turpina uzvarēt, Saulkrasti un Sigulda turpina zaudēt BK "Ķekava"

Piektdien aizvadītajās Latvijas Basketbola līgas spēlēs pie panākuma tika viena no otrās divīzijas līdervienībām BK "Ķekava"/"Optibet", bet LBL trešajā divīzijā kārtējos zaudējumus piedzīvoja Saulkrastu un Siguldas komandas, atvadoties no cerībām iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Ķekavas basketbolisti savā laukumā tikās ar BK "Saldus" spēlētājiem. Pirmā puslaika vidū mājiniekiem izdevās iespaidīgs 15:2 spurts, pēc kura viņu pārsvars sasniedza 21 punktu (41:20). Otrā puslaika sākumā Saldus komandai uz brīdi izdevās starpību samazināt līdz deviņiem punktiem (55:46). Taču nekavējoties sekoja ķekaviešu atbilde 8:0 un turpinājumā pretinieki tika noturēti drošā attālumā – 89:71.

Modris Šteinbergs BK "Ķekava" labā guva 28 punktus, Modris Gundegs 21 un Agnis Čavars 11 punktus. LBL2 turnīrā par 1.-12. vietu sešas kārtas līdz beigām ķekavieši ar 13 uzvarām un trim zaudējumiem saglabā otro vietu aiz BK "Jelgava"/LLU (15-1) un priekšā "Gulbenes bukiem" (11-5).

LBL trešās divīzijas otrās grupas turnīrā par 10.-18. vietu cerības iekļūt starp divām labākajām komandām un kvalificēties izslēgšanas turnīram jau bija zaudējuši Siguldas sporta skolas basketbolisti. Piektdien viņiem faktiski pievienojās arī Saulkrastu komanda, kas savās mājās uzņēma Rugāju sporta centra vienību.

Viesi cīņu sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, un gandrīz visas mazrezultatīvās spēles gaitā viņu pārsvars turējās 8-12 punktu robežās. Pēdējā ceturtdaļā mājinieki no 31:46 spēja panākt 42:48, tomēr šo nelielo ofensīvu pēdējās minūtēs nespēja attīstīt – 44:51.

Saulkrastiešiem punktus guva 11 no 12 pieteiktajiem basketbolistiem, taču tikai Jūlijam Stankevičam izdevās pārsniegt 10 punktu robežu (11). Ar četrām uzvarām un septiņiem zaudējumiem saulkrastieši grupas tabulā ieņem septīto (respektīvi sešpadsmito) vietu.

Pēdējā vietā esošie siguldieši kārtējo neveiksmi piedzīvoja izbraukuma spēlē pret basketbola klubu "Krāslava", uz kuru turklāt bija ieradušies tikai sešu spēlētāju sastāvā. Otrās ceturtdaļas vidū mājinieku pārsvars bija vēl tikai astoņi punkti, bet pirmā puslaika beigās – jau 28 (56:28). Pēc pārtraukuma starpība būtiski nemainījās, un Siguldas basketbolisti cieta sakāvi 64:91.

Roberts Bērze viesiem guva 25 un Daniels Iļjins 11 punktus. LBL otrā posma otrās grupas turnīrā Siguldas sporta skolas komandai ir tikai viena uzvara 11 spēlēs.