14.02.2018 15:35

Neveiksmīgs pirmais brauciens Phjončhanā liedz brāļiem Šiciem pakāpties augstāk par sesto vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Neveiksmīgs pirmais brauciens Phjončhanā liedz brāļiem Šiciem pakāpties augstāk par sesto vietu ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem trešdien Phjončhanā neizdevās atkārtot pirms četriem gadiem ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos gūtos panākumus – kamaniņu divnieku ekipāžu sacensībās brāļi ierindojās sestajā vietā.

Pirmajā braucienā startējuši otrie, Šici kļuva par sacensību līderiem. Taču gandrīz ar katru nākamo no pirmā desmitnieka ekipāžām ranga sarakstā slīdēja uz leju un beigās ieņēma tikai devīto pozīciju. Par līderiem kļuva Soču olimpiskie čempioni Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas, kuriem siguldieši pirmajā mēģinājumā zaudēja ļoti daudz – vairāk nekā pussekundi. Savukārt no trešās vietas brāļus Šicus šķīra 0,4 sekundes, atstājot minimālas cerības uz godalgu.

Otro braucienu Andris un Juris veica par vairāk nekā 0,2 sekundēm ātrāk nekā pirmo, tas beigās izrādījās ceturtais labākais rezultāts un ļāva viņiem pakāpties par trim pozīcijām uz sesto vietu.

Olimpisko čempionu titulu nosargāja Vendls un Arlts, par sudraba medaļas laureātiem kļuva austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers (0,088 sekundes aiz uzvarētājiem), bet ar bronzu bija spiesti samierināties šīs sezonas pārliecinošie līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas (+0,290 s). Šici no čempioniem atpalika par 0,745 sekundēm.

Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā uzrādīja tikai septiņpadsmito rezultātu 20 divnieku konkurencē, toties otrajā bija devītie ātrākie un summā ieņēma 14. vietu 1,510 sekundes aiz olimpiskajiem čempioniem.

Kamaniņu sporta sacensības Phjončhanā noslēgsies ceturtdien plkst. 14.30 ar komandu stafetes sacensībām. Latviju, visticamāk, pārstāvēs Ulla Zirne, Kristers Aparjods un brāļi Šici. Ceturtdien olimpiskajā trasē arī sākas sacensības skeletonistiem.

Kamaniņu braucēji bija vienīgie Latvijas sportisti, kas trešdien izgāja uz starta Phjončhanā – spēcīgā vēja dēļ nenotika ne kalnu slēpošanas slaloma sacensības, ne biatlona individuālās sacensības dāmām.