13.02.2018 14:55

Siguldiete Ulla Zirne trāpa ducī ziemas olimpiskajās spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete Ulla Zirne trāpa ducī ziemas olimpiskajās spēlēs LETA

Siguldiete Ulla Zirne, ierindojoties 12. vietā, bija labākā no Latvijas sportistēm Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensībās dāmām. Četras vietas zemāk ierindojās Elīza Cauce no Krimuldas novada.

Tāpat kā pārējām Latvijas kamaniņu braucējām, arī Ullai Zirnei olimpiskajā trasē neizdevās izvairīties no rupjas kļūdas. Trešajā braucienā siguldiete uzrādīja tikai 22. rezultātu un no astotās pozīcijas summā atkrita uz 13. pozīciju. Pēdējā ceturtajā mēģinājumā Ulla sasniedza 14. labāko laiku un sacensības noslēdza 12. vietā.

Par olimpisko čempioni otro reizi pēc kārtas kļuva Natālija Geizenbergere no Vācijas, kura atsevišķos braucienos divreiz bija pirmā, vienreiz otrā un vienreiz trešā. Sudraba medaļu izcīnīja viņas tautiete Dajana Eitbergere (0,367 sekundes aiz čempiones) un bronzu – kanādiete Aleksa Gofa (+0,412 s). U. Zirne Geizenbergerei četru braucienu summā zaudēja 1,870 sekundes.


16. vietā sacensības beidza krimuldiete Elīza Cauce. Trešajā braucienā viņa atkārtoja otrā brauciena sasniegumu, uzrādot desmito rezultātu, un pakāpās par piecām pozīcijām, taču ceturtajā mēģinājumā atkal kļūdījās un summā saglabāja savu vietu 2,419 sekundes aiz olimpiskās čempiones Geizenbergeres.

Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem pēc neveiksmēm pirmajā dienā trešajā braucienā situāciju daudz uzlabot neizdevās. Trešajā braucienā 21. rezultāts un summā olimpiskās debijas reizē 23. vieta. No labāko divdesmitnieka viņu šķīra daudz – 1,4 sekundes.

Trešdien Phjončhanā abus braucienus veiks divnieku ekipāžas – arī brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Ceturtdien notiks komandu stafetes sacensības.

Jau ziņots, ka otrdien ziemas olimpiskajās spēlēs mārupietis Kristaps Zvejnieks ierindojās 26. vietu kalnu slēpošanas Alpu kombinācijā. Vēl otrdien 1500 metru distancē ļoti augsto ceturto vietu izcīnīja Haralds Silovs, sasniedzot Latvijas olimpiešu augstāko vietu Phjončhanā. Savukārt šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks kvalificējās ceturtdaļfinālam 1000 metru distancē.