12.02.2018 15:22

Kamaniņu braucējas Phjončhanā sāk neveiksmīgi, pirmajā desmitniekā tikai Zirne

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kendija Aparjode pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, tomēr finišēja. Kendija Aparjode pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, tomēr finišēja. ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Pirmdien Phjončhana cīņas par olimpiskajām medaļām sāka kamaniņu braucējas. No latvietēm ar olimpiskās trases līkločiem vislabāk galā tika Ulla Zirne no Siguldas, kura pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem astoto vietu, bet abas pārējās atrodas trešajā desmitā.

Pirmajā braucienā Zirne uzrādīja devīto rezultātu, otrajā bija septītā ātrākā un pēc pirmās dienas 30 dalībnieču konkurencē ir astotajā pozīcijā. Par līderi kļuvusi Natālija Geizenbergere no Vācijas, otro un trešo pozīciju ieņem viņas tautiete Dajana Eitbergere (+0,120 s) un kanādiete Aleksa Gafa (+0,191 s). U. Zirne līderei summā zaudē 0,426 sekundes, bet no pirmā sešnieka viņu šķir nepilna sekundes desmitdaļa.

Pagalam neveiksmīgs sacensību sākums bija abām pārējām Latvijas kamaniņu braucējām. Krimuldiete Elīza Cauce pēc rupjas kļūdas trases vidusdaļā finišā bija 1,2 sekundes lēnāka par Geizenbergeri, bet olimpisko spēļu debitante saulkrastiete Kendija Aparjode piedzīvoja kritienu un, lai arī šķērsoja finiša līniju, līderei zaudēja 1,8 sekundes – latvietēm attiecīgi 25. un 27. rezultāts braucienā.

Otrajā braucienā Elīza mērķi sasniedza par gandrīz sekundi ātrāk nekā pirmajā un ar desmito rezultātu summā pakāpās uz 21. pozīciju. Pēc pirmās dienas viņa līderei N. Geizenbergerei zaudē 1,481 sekundi.

Savukārt Kendija Aparjode arī otrajā mēģinājumā bija uz kritiena robežas, taču uz citu dalībnieču neveiksmju rēķina pēc pirmajiem diviem braucieniem pacēlās uz 24. vietu vairāk nekā sekundi vēl aiz Cauces. Tikai lielas veiksmes gadījumā viņa pēc trim braucieniem varētu ieņemt vietu starp 20 labākajām sportistēm, kuras iegūs tiesības veikt ceturto mēģinājumu.

No Latvijas olimpiešiem pirmdien Phjončhanā vēl startēja biatlonisti iedzīšanas distancēs – Andrejs Rastorgujevs 12,5 km vīriem izcīnīja 12. vietu, bet Baiba Bendika 10 km sacensībās dāmām ierindojās 33. vietā. Siguldiete Leldei Gasūnai sacensības kalnu slēpošanas milzu slalomā spēcīgā vēja dēļ nenotika un tika pārceltas uz ceturtdienu, kad plānots arī svētdien nenotikušais nobrauciens vīriem ar mārupieša Kristapa Zvejnieka piedalīšanos.