11.02.2018 15:41

Saulkrastietim Aparjodam olimpiskajā debijā vieta labāko ducī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastietim Aparjodam olimpiskajā debijā vieta labāko ducī Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ziemas olimpisko spēļu debitants Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnījis 11. vietu kamaniņu sporta sacensībās vīriem Phjončhanā. Par olimpisko čempionu diezgan negaidīti kļuva Dāvids Gleiršers no Austrijas.

Kā zināms, pēc pirmās dienas diviem braucieniem Kristers, kurš 24. februārī svinēs 20 gadu dzimšanas dienu, ieņēma septīto vietu. Trešajā braucienā viņš pieļāva nelielu kļūdiņu, finišā bija trīspadsmitais ātrākais un summā zaudēja divas pozīcijas, atkrītot uz devīto vietu 0,655 sekundes aiz līdera Feliksa Loha no Vācijas.

Diemžēl arī pēdējais mēģinājums Aparjodam neizdevās ideāls – 17. rezultāts un zaudētas vēl divas vietas, kas summā deva 11. pozīciju. Dramatiskā cīņā par olimpiskā čempiona titulu veiksmīgākais izrādījās austrietis Dāvids Gleiršers, kuram Kristers zaudēja 0,754 sekundes.

Aparjods: Pirms sacensībām domāju par vietu pirmajā sešiniekā

Sudraba medaļu izcīnīja Kriss Mazdzers no ASV (0,026 sekundes aiz čempiona), bet bronzu – Johaness Ludvigs no Vācijas (+0,230 s), kurš tikai par sekundes divām tūkstošdaļām apsteidza itālieti Dominiku Fišnalleru. Savukārt pārliecinošais līderis pēc trim braucieniem, divu pēdējo olimpisko spēļu uzvarētājs F. Lohs pēdējā braucienā rupji kļūdījās un summā atkrita uz piekto vietu.

Siguldietim Ināram Kivleniekam ar 19. rezultātu trešajā braucienā izdevās pakāpties uz 18. pozīciju kopvērtējumā un izpildīt minimālo programmu – iekļūt starp 20 labākajiem sportistiem, kas veica ceturto braucienu. Tajā viņš palika pēdējais un summā noslīdēja uz 20. vietu, kas ir par divām zemāk nekā pirms četriem gadiem Sočos. D. Gleiršeram četru braucienu summā Kivlenieks zaudēja 2,120 sekundes.

Savukārt Artūrs Dārznieks no Siguldas trešajā braucienā uzrādīja 25. laiku un summā palika 24. vietā, nekvalificējoties ceturtajam mēģinājumam.

Pirmdien un otrdien Phjončhanā par olimpiskajām medaļām cīnīsies kamaniņu braucējas, arī krimuldiete Elīza Cauce, siguldiete Ulla Zirne un saulkrastiete Kendija Aparjode.

Svētdien no Latvijas sportistiem vēl 10 km sprinta sacensībās biatlonā Andrejs Rastorgujevs ierindojās 24. vietā un Oskars Muižnieks 66. vietā. Savukārt mārupietim Kristapam Zvejniekam kalnu slēpošanas nobrauciena sacensības tika atceltas spēcīgā vēja dēļ.