11.02.2018 12:11

Pārāk stipra vēja dēļ atcelts kalnu slēpotāja Zvejnieka starts nobraucienā, Korejas pussalu satricinot arī zemestrīcei

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pārāk stipra vēja dēļ atcelts kalnu slēpotāja Zvejnieka starts nobraucienā, Korejas pussalu satricinot arī zemestrīcei sportingnews.com

Pārāk stipra vēja dēļ svētdien tika atcelts Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Kristapa Zvejnieka starts Phjončhanas olimpisko spēļu nobrauciena disciplīnā, svētdien Korejas pussalu satricinot arī 4,6 magnitūdu stiprai zemestrīcei.

Zvejniekam svētdien starts nobraucienā bija iecerēts plkst.4 pēc Latvijas laika, tomēr pārāk stiprā vēja un arī aukstuma dēļ sacensības atceltas.

Vēl svētdienas rītā sacensību norises vietā gaisa temperatūra bija zem -10 grādiem pēc Celsija, bet vējš salu tikai pastiprināja.


Kļuvis zināms, ka nobrauciena sacensības pārceltas uz 15.februāri, bet tajā dienā sākotnēji paredzētais supergigants vīriešiem notiks 16.februārī.

Tāpat svētdien vēja dēļ tika atceltas kvalifikācijas sacensības snovborda sloupstaila disciplīnā dāmām, organizatoriem nolemjot, ka visas dalībnieces līdz ar to pirmdien varēs startēt trīs finālbraucienos. Jāpiebilst, ka svētdien tomēr tika noskaidroti medaļnieki sloupstaila disciplīnā vīriešiem, pie zelta medaļas tiekot 17 gadus vecajam amerikānim Redmondam Džerārdam.

Zīmīgi, ka aukstums vismaz tuvākajā laikā neatkāpsies, jo pirmdien Phjončhanā tiek prognozēts līdz -14 grādiem pēc Celsija liels sals, kas vēja ietekmē cilvēkiem komforta temperatūru kalnos pazeminās pat līdz -25 grādiem.

Vējš un aukstums nav vienīgās dabas parādības, kas olimpisko spēļu rīkotājiem radījušas bažas, jo svētdien Korejas pussalu satricināja arī 4,7 magnitūdu stipra zemestrīce, liekot daudziem cilvēkiem uz saviem mobilajiem tālruņiem saņemt brīdinājumus.

Pēc ziņu aģentūras LETA novērojumiem, nekas nebija jūtams un nekādas izmaiņas nav notikušas.

Pēc ASV Ģeoloģijas dienesta informācijas zemestrīces epicentrs atradās 260 kilometrus uz austrumiem no Phjončhanas. Lai arī Phjončhanā zemes grūdieni praktiski nebija jūtami, Olimpiādes rīkotāji paziņoja, ka visi olimpiskie objekti ir droši pret zemestrīcēm, jo varot izturēt par 7,0 magnitūdām lielākus grūdienus.

Zvejnieks nobraucienā startēs pirmo reizi šosezon, svētdienas sacensības plānojot kā gatavošanos otrdien paredzētajai Alpu kombinācijai, kurā arī būs nepieciešams veikt nobraucienu. Latvijas vadošais kalnu slēpotājs plānojis piedalīties visās piecās individuālajās disciplīnās un uz augstāko rezultātu varētu pretendēt Alpu kombinācijā, kā arī slalomā.

Šīs Zvejniekam būs trešās olimpiskās spēles. Viņa līdzšinējais rekords ir 37.vieta Vankūveras olimpisko spēļu slalomā.

Kalnu slēpošanā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs arī labākā dāmu sportiste Lelde Gasūna.