10.02.2018 14:58

Kristers Aparjods septītais pēc sacensību pirmās dienas Phjončhanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristers Aparjods septītais pēc sacensību pirmās dienas Phjončhanā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kristers Aparjods no Saulkrastiem ieņem augsto septīto vietu pēc pirmās dienas diviem braucieniem ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensībās vīriem Phjončhanā. Svētdien sportisti veiks vēl divus braucienus.

Pirmajā braucienā Kristers uzrādīja sesto labāko rezultātu un arī otro mēģinājumu veica sekmīgi, vēlreiz sasniedzot sesto laiku, tomēr summā gan nācās zaudēt vienu pozīciju. Par sacensību līderi pēc pirmās dienas kļuvis titulētais vācietis Felikss Lohs, kuram saulkrastietis summā zaudē 0,357 sekundes, bet no trešās pozīcijas, kuru ieņem krievs Romans Repilovs, Aparjodu šķir 0,140 sekundes.

"Sajūta, ka trase ir vieglāk izbraucama. Tomēr ir sportisti, kuriem tik viegli neiet. Man pašam šajā nedēļā izdevās uzķert brauciena sajūtas un kļūdījos maz," pēc pirmās dienas žurnālistiem pauda Aparjods. "Tiesa, nācās strādāt ar niansēm un līdz galam viss vēl gluži nav. It kā skaidrs ir, bet atliek tikai izpildīt."

"Nevarētu teikt, ka šie divi braucieni bija mani labākie, jo arī vakar izdevās labs treniņš. Vairāk jāpiestrādā pie niansītēm. Šodien varbūt braucu ar nedaudz lielāku drošību un ne uz pilnu banku, bet rītdien visu salikšu pa plauktiņiem un visam jābūt kārtībā. Uz rītdienu gribētos uzlabot startu."
Abi pārējie Latvijas kamaniņu braucēji diemžēl pretendē tikai uz vietu labāko divdesmitniekā, kam būs iespēja veikt četrus braucienus.

Siguldietis Inārs Kivlenieks braucienos sasniedza 21. un 22. rezultātu un pēc pirmās dienas ieņem 21. vietu (1,345 sekundes aiz Loha), bet viņa novadnieks Artūrs Dārznieks ar 22. un 29. laiku 40 sportistu konkurencē ierindojas 25. pozīcijā (+1,677 s).

Svētdien trešais brauciens vīriem sāksies plkst. 11.50 pēc Latvijas laika.

No Latvijas sportistiem ziemas olimpisko spēļu pirmajā dienā šorttrekists Roberto Puķītis izcīnīja 11. vietu 1500 metru distancē, bet biatloniste Baiba Bendika ierindojās 39. vietā 7,5 km sprintā.