05.02.2018 11:25

Latvijas badmintona čempionātā Siguldai deviņas medaļas un viens čempiona tituls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas badmintona čempionāta vīru vienspēļu turnīra laureāti (no kreisās) Kārlis Vidass, Niks Podosinoviks un Artūrs Akmens Latvijas badmintona čempionāta vīru vienspēļu turnīra laureāti (no kreisās) Kārlis Vidass, Niks Podosinoviks un Artūrs Akmens Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē Siguldas Sporta centrā kļuva zināmi šāgada Latvijas čempioni badmintonā. Gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīros starp labākajiem bija arī mājinieki, Siguldas badmintona kluba pārstāvji, kopumā izcīnot deviņas godalgas.

Tiesa, tikai vienā turnīrā siguldiešiem izdevās izcīnīt čempiona titulu. Dāmu dubultspēļu turnīrā Siguldas badmintona kluba pārstāve Monika Radovska pārī ar Ievu Popi no Rīgas finālā triju setu spēlē pārspēja siguldietes Liānu Lenceviču un Jekaterinu Romanovu – 11:21, 21:14, 21:18.

Divas godalgotās vietas siguldietēm arī vienspēļu turnīrā. Pusfinālā Jekaterina Romanova ar 14:21, 23:21, 21:19 sīvā cīņā pārspēja M. Radovsku, bet finālā piekāpās valmierietei Unai Bergai 14:21, 21:19, 6:21. Savukārt Radovska mačā par trešo vietu uzvarēja Ievu Popi, kura pēc zaudēta pirmā seta cīņu neturpināja.

Vīru vienspēļu turnīra finālā pieredzējušais Kārlis Vidass no Siguldas ar 14:21, 9:21 zaudēja šāgada Latvijas absolūtajam čempionam (visu triju turnīru uzvarētājam) Nikam Podosinovikam no RSP/RBS komandas un nopelnīja Latvijas vicečempiona titulu. Cits Siguldas badmintona kluba pārstāvis Artūrs Akmens tika pie bronzas medaļas – pusfinālā viņš piekāpās nākamajam čempionam, bet spēlē par trešo vietu ar 21:15, 21:19 uzvarēja Reini Kraukli no Rīgas Tehniskas universitātes komandas.

K. Vidass un N. Podosinoviks tikās arī vīru dubultspēļu turnīra finālā, un arī šoreiz rīdzinieki izrādījās pārāki pār siguldiešiem – Niks pārī ar Reini Šeferu pieveica Kārli kopā ar Gunti Lavrinoviču 21:13, 21:13. Mačā par bronzas medaļām Siguldas badmintona kluba un RTU sporta kluba pārstāvji Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs pārspēja Paulu Gurecki (SBK/RSP/RBS) un Ediju Līviņu (RSP/RBS) 21:19, 21:18.

Visbeidzot jaukto dubultspēļu turnīrā vēl pa vienai sudraba medaļai nopelnīja Jekaterina Romanova un Guntis Lavrinovičs – siguldieši finālā ar 15:21, 13:21 zaudēja Nikam Podosinovikam un Ievai Popei.

Vairāk foto skatīt šeit.