30.01.2018 10:02

"333 Ziemas kausā" saglabājas intriga par sezonas uzvarētājiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"333 Ziemas kausā" saglabājas intriga par sezonas uzvarētājiem publicitātes

Miglā un lietū aizvadītajā "333 Ziemas kausa" ceturtajā posmā, kas norisinājās pēc "Super Sprint" formāta, 88 dalībnieki cīnījās par labāko apļa laiku trases konfigurācijā, kas vijās cauri visam Ropažu novada sporta kompleksam – drošas braukšanas poligonā, mazajā kartingu trasē un lielajā trasē.

Priekšpiedziņas 2WD klasē kopumā uz starta izgāja 27 dalībnieki – 13 PRO (profesionāļu) grupā un 14 AM (amatieru) grupā. PRO grupā visas dienas garumā pārliecinoši ātrākais bija Varis Žentiņš, uzstādot labāko apļa laiku visus četros braucienos, informēja sacensību rīkotāji. Ļoti sīvā cīņā par otro vietu Otto Birznieks apsteidza Modri Žentiņu.

Sezonas kopvērtējumā šobrīd līdera pozīcijā Otto Birznieks, otrā vieta Aivo Gailītim, bet trešā – Tomasam Štolcermanim.

AM grupā lieliskus rezultātus uzrādīja vairāki junioru braucēji un arī divas dāmas. Šoreiz pirmā vieta Dināram Tučam, otrā Neldai Žentiņai, bet trešā – junioram Patrikam Ločmelim.

Sezonas kopvērtējumā līderis ir Dinārs Tučs, aiz sevis atstājot juniorus – Kristu Zideru un Patriku Ločmeli.

Aizmugures piedziņas RWD klases PRO grupā šoreiz uzvaru izcīnīja Kaspars Mamons, uzstādot labāko laiku trijos no četriem braucieniem, otrā vieta Raivim Galviņam. Kopvērtējuma tabulā rezultāti ļoti blīvi, šobrīd pirmajā vietā Aigars Tīdmanis, par vienu punktu apsteidzot Kasparu Mamonu, bet trešajā vietā Raivis Galviņš, kuru no pirmās vietas šķir tikai trīs punkti.

AM grupā šoreiz neierasts pjedestāla izkārtojums, pirmā vieta Gatim Ģērmanim, otrā vieta Kristapam Pliķēnam, bet trešā – Kasparam Verdenam. Sezonas līderis Artūrs Vilciņš šoreiz tikai ceturtais. Arī sezonas kopvērtējuma tabulā notikušas izmaiņas. Lai arī Artūrs Vilciņš joprojām ir pārliecinošs līderis, pēc šī posma uz otro vietu pakāpties ir izdevies Gatim Ģērmanim, bet uz trešo – Kasparam Verdenan.

Pilnpiedziņas 4WD klasē kopumā startēja 33 dalībnieki (20 PRO, 13 AM). Visas dienas garumā PRO grupā nebija izteiktu līderu, ātrāko laiku katrā braucienā uzstādīja kāds cits dalībnieks. Taču uzvara šoreiz Mārcim Stūriškam, kurš bija ātrākais ceturtajā braucienā un uzstādīja arī visas dienas ātrāko laiku. Otrais Artis Vicinskis, bet trešais – Sandis Eislers. Sezonas kopvērtējumā līderis ir Jānis Hāns, Mārcim Stūriškam otrā vieta, bet Artim Vicinskim – trešā.

Savukārt AM grupā atkal bija novērojama lieliska cīņa starp Uldi Megni un Mārtiņu Ozoliņu, katram uzvaras divos no četriem braucieniem, taču šoreiz pirmā vieta Mārtiņam Ozoliņam, otrā vieta Uldim Megnim, trešā – Jānim Dancim, kurš šosezon piedalījās pirmo reizi.

Sezonas kopvērtējuma līderis vēl joprojām ir Uldis Megnis, aiz sevis atstājot Egonu Ansbergu un Kristapu Mazūru.

Sezonas noslēdzošais posms sports kompleksā "333" paredzēts 10. februārī, kad arī tiks noskaidroti un apbalvoti sezonas uzvarētāji. Kopvērtējumā tiks vērtēti četri no pieciem posmiem, tāpēc kopvērtējuma tabulās ir gaidāmas izmaiņas.