28.01.2018 20:59

Ķekavas florbola komandas uzvar pastarīšus, zaudē līderiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbola komandas uzvar pastarīšus, zaudē līderiem Latvijas Florbola savienība

Nedēļas nogalē četras spēles Latvijas florbola čempionātā aizvadījušas Ķekavas vīru un dāmu florbola komandas, divās no tām gūstot panākumus. Sliktāka bilance pirmajā līgā spēlējošajiem Pierīgas klubiem.

Vienīgajā vīru virslīgas spēlē pirms gaidāmā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "Ķekava" ar 9:7 savās mājās atspēlēja triju vārtu deficītu, pārspēja sporta klubu "Pārgauja" un uzlaboja situāciju cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 6:6, taču tad mājiniekiem izdevās iemest divus golus un pašās beigās ieraidīt bumbiņu tukšos vārtos.

Klāvs Jansons "Ķekavas" labā guva trīs vārtus, Toms Gredzens – divus. Tabulā ķekavieši pakāpušies uz sesto vietu (30 punktu), bet otro vietu saglabā "Betsafe"/Ulbrokas florbolisti (44 p.).


Pa spēlei ar tabulas pretējos polos esošajām komandām aizvadīja abas dāmu virslīgā spēlējošās Ķekavas vienības. "Ķekavas Bulldogs" ne bez pūlēm ar 6:5 pārspēja pastarītes Cēsu "Lekringu" 6:5 (Annai Mūrniecei 3+0, Līgai Vancānei 0+4), bet FK "Ķekava" kapitulēja turnīra līderēm Kocēnu Rubenei 2:7. Tabulā "buldodzes" ar 15 punktiem ieņem ceturto vietu un par sešiem punktiem apsteidz vienu pozīciju zemāk esošās novadnieces.

Tradīciju uzvarēt rangā zemāk esošas un zaudēt augstāk esošām pretiniecēm ievēroja arī "Ķekavas Bulldogs" dāmu komanda Latvijas pirmajā līgā, kas piedzīvoja neveiksmi mačā ar līderēm "Rubene-1" florbolistēm 5:9 (Letīcijai Kalvei 2+0). Arī pirmajā līgā ķekavietes šobrīd ieņem ceturto vietu.

Trīs uzvaras septiņās spēlēs – ar šādu bilanci nedēļu noslēguši Pierīgas klubi pirmās līgas turnīrā vīriem. FBK "SĀC" viesos vispirms pārspēja "Rubene-1" florbolistus 9:8 (Ivo Videjum 2+1, Marekam Šaicānam un Jēkabam Kristam Vīmanim pa 2+0), bet pēc tam ar 7:10 zaudēja florbola klubam "JeNo" (Tomam Dālem 3+0, Rolandam Gustavam Vaivadam 2+0).

Pie vienas divos mačos tika arī "RSU/Babītes" florbolisti. Sestdien tikai desmit vīru sastāvā viņi viesos ar 7:14 zaudēja florbola klubam "Kuldīga", kaut trešās trešdaļas sākumā bija tikai 6:7 (Rihardam Dainim 3+2, Rūdolfam Važam 2+1). Bet svētdien savās mājās Spuņciemā sagādāja vēl vienu zaudējumu "Rubenei-1" – 9:7 (Rihardam Dainim 4+1, Gatim Liņģim 2+0).

Par punktu vairāk nekā Pierīgas kolēģi brīvdienās izcīnīja "Ķekavas Bulldogs" florbolisti. Spēlē pret "Roja Rauda Print" ķekavieši ar diviem precīziem metieniem izglābās pamatlaika beigās, taču zaudēja pēcspēles metienos 8:9 (Klāvam Jansonam 5+1, Sandim Koham 2+0). Toties svētdien ar 8:5 uzvarēja FK "Madona" (Klāvam Jansonam 3+1, Endijam Kleistrovam 1+3).

Kārtējo smago sakāvi piedzīvoja FK "Saulkalne" florbolisti, kuri ar 4:19 piekāpās līdervienībai "Lielvārde/Fans". Pirmās Austrumu grupā FBK "SĀC" ieņem ceturto vietu (33 punkti) un FK "Saulkalne" septīto (9 p.), bet Rietumos – "RSU/Babīte" sesto (15 p.) un "Ķekavas Bulldogs" pēdējo septīto (12 p.).

Visbeidzot Latvijas otrās līgas Austrumu grupas līdervienību spēlē Inčukalnā vietējais klubs "Coyote" bija spiests atzīt FK "Kalsnava" pārsvaru – 6:11 (Jānim Levanovičam 2+0). "Koijotus" no līderiem nu šķir jau deviņi punkti, bet no piektās vietas – tikai viens.