28.01.2018 15:46

Eiropas čempionātu Siguldā Latvijas kamaniņu braucēji noslēdz ar bronzu komandu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas čempionātu Siguldā Latvijas kamaniņu braucēji noslēdz ar bronzu komandu stafetē Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Izmantojot mājas trases priekšrocības, Latvijas kamaniņu braucējiem Siguldā aizvadītajā Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā izdevies izcīnīt piecas medaļas. Pēdējo no tām – bronzu – komandu stafetes sacensībās.

Stafetē Latviju, kā ierasts, pārstāvēja tie sportisti, kuri bija sasnieguši labākos rezultātus individuālajās sacensībās, šoreiz – saulkrastiete Kendija Aparjode, kā arī Inārs Kivlenieks un Andris un Juris Šici no Siguldas. Finišu mājinieki sasniedza pēc divām minūtēm un 13,607 sekundēm.

Ātrāki izrādījās tikai krievi (2:13,428) un vācieši (2:13,579), aiz latviešiem palika itālieši, austrieši, kanādieši un vēl trīs valstu pārstāvji, bet trīs komandas tika diskvalificētas.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 485 punktiem uzvarēja Vācija, bet Latvija vēl arī aiz Austrijas un Kanādas ieņēma ceturto vietu.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta sudraba medaļas divnieku ekipāžu konkurencē Siguldā izcīnīja brāļi Šici. Sprinta kausa sacensībās, kas nav iekļautas Eiropas čempionāta programmā, Šiciem vēl viens sudrabs, bet Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam un Kendijai Aparjodei bronza. Vietas labāko sešniekā Pasaules kausa posmā vēl izcīnīja Inārs Kivlenieks (4.), Gudramovičs/Kalniņš (4.) un Aparjode (5.).

Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā sacensības kamaniņu sportā norisināsies no 10. līdz 15. februārim.


Iepriekš:

Aparjode, brāļi Šici un Gudramovičs / Kalniņš Siguldā izcīna medaļas Sprinta kausa sacensībās

Andris Šics pēc izcīnītā Eiropas čempionāta sudraba: No sirds novēlies akmens

Brāļi Šici Siguldā izcīna Eiropas čempionāta sudraba medaļas kamaniņu braukšanā