28.01.2018 14:11

Aparjode, brāļi Šici un Gudramovičs / Kalniņš Siguldā izcīna medaļas Sprinta kausa sacensībās

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aparjode, brāļi Šici un Gudramovičs / Kalniņš Siguldā izcīna medaļas Sprinta kausa sacensībās Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas divnieku ekipāžas Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš svētdien Siguldas trasē izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļas Sprinta kausa sacensībās Pasaules kausa noslēdzošajā devītajā posmā. Bronza arī Kendijai Aparjodei.

Par sacensību uzvarētājiem svētdien kļuva sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kam Šici piekāpās par 0,087 sekundēm. Savukārt valsts otrā ekipāža Gudramovičs/Kalniņš sestdien divnieku pamatsacensībās palika uzreiz aiz goda pjedestāla, tomēr Sprinta kausā, veicot solīdu braucienu, viņi izcīnīja bronzu, no uzvarētājiem atpalikdami 0,194 sekundes. Trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs savā braucienā pieļāva vairākas kļūdas, noslēgumā ierindojoties 13. vietā starp 15 ekipāžām. 

Teicamā formā esošā Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode izcīnīja bronzu Sprinta kausa sacensībās. Sievietēm Sprinta kausā uzvarēja krieviete Tatjana Ivanova, kura par 0,006 sekundēm apsteidza titulēto Natāliju Geizenbergeri no Vācijas, kura šosezon uzvarēja Pasaules kausa ieskaitē. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Aparjode, kura uzvarētājai piekāpās par 0,113 sekundēm.

Atzīstamu braucienu veica arī Ulla Zirne, kura ilgāku laiku bija pirmajā vietā, noslēgumā ierindojoties piektajā pozīcijā. No goda pjedestāla viņa atpalika 0,076 sekundes. Vēl vienas ne pārāk sekmīgas sacensības aizvadīja Elīza Cauce, kura bija spiesta samierināties ar devīto kopējā ieskaitē.

Pēcāk Sprinta kausa sacensības aizvadīja arī kungi, kur uzvaru izcīnīja krievs Romāns Repilovs. Labākais no Latvijas bija Inārs Kivlenieks, kurš ieņēma septīto vietu, uzvarētājam piekāpjoties par 0,242 sekundēm. Tikmēr devītais bija Kristers Aparjods, bet vēl divas pozīcijas zemāk ierindojās Artūrs Dārznieks.

Divniekiem Sprinta kausa sezonas kopvērtējumā uzvarēja tieši Šici, kuri kopvērtējumā par 0,207 sekundēm apsteidza amerikāņus Metu Mortensenu un Džeisonu Terdimenu.

Pasaules kausa sezonas noslēgumā kopvērtējumā uzvarēja Egerts/Benekens, kuri ieguva 1170 punktus. Viņiem ar 911 punktiem sekoja tautieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet trešie ar 836 punktiem bija austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers. Šici ar 719 punktiem bija stabilā ceturtajā vietā, bet Gudramovičs un Kalniņš ar 456 punktiem noslēdza labāko desmitnieku. Trešā Latvijas ekipāža Putins un Marcinkēvičs šosezon iekrāja 244 punktus un ieņēma 20.pozīciju.

Pirms tam svētdien Latvijas vadošais vīriešu kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks vīriešu sacensībās kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja augsto ceturto vietu. Tikmēr Kristers Aparjods bija astotais, kamēr Artūrs Dārznieks - devītais, bet Kristaps Mauriņš ieņēma 19.vietu.

Par Eiropas čempionu un šī Pasaules kausa posma uzvarētāju svētdien Siguldā tika kronēts krievs Semjons Pavļičenko, kurš divu braucienu summā par 0,011 sekundēm apsteidza slaveno vācieti Fēliksu Lohu, bet trešais bija vēl viens Krievijas kamaniņu braucējs Romāns Repilovs, kurš tautietim piekāpās par 0,112 sekundēm.

Savukārt Kivlenieks uzvarētājam piekāpās par 0,149 sekundēm, bet no goda pjedestāla viņu šķīra 0,037 sekundes.