26.01.2018 21:34

Salaspils vidusskolēni spēlēs NBA junioru līgas finālā par trešo vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils vidusskolēni spēlēs NBA junioru līgas finālā par trešo vietu Salaspils sporta nams

Salaspils 1. vidusskolas basketbola komanda, startējot "Minnnesota Timberwolves" kreklos, NBA junioru līgas finālturnīrā Salaspils sporta namā piektdien trijās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un 23. februārī "Arēnā Rīga" aizvadīs spēli par trešo vietu.

Jāatgādina, ka NBA Junioru līgas otrajā turnīrā Latvijā šosezon startēja 30 vispārizglītojošo skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem, kuru sastāvā spēlēja meitenes (2006. gadā dzimušas un jaunākas) un puiši 2007. dzimšanas gads un jaunāki). Katrā komandā jābūt vismaz 10 spēlētājiem, tai skaitā vismaz trim meitenēm (vismaz vienai visu laiku jābūt laukumā). Komandas spēlē izlozēto NBA komandu kreklos.

Finālturnīram Salaspilī bija kvalificējušās 16 labākās komandas pēc novembrī un decembrī notikušā pamatturnīra rezultātiem. Pierīgu "play off" spēlēs otro gadu pēc kārtas pārstāvēja pagājušā gada čempioni Salaspils 1. vidusskola ("Minnesota Timberwolves"), kas pamatturnīrā bija svinējusi septiņas uzvaras astoņās spēlēs, un Ķekavas vidusskola ("Oklahoma City Thunder"), kas bija tikusi pie pieciem panākumiem.

Ķekaviešiem finālturnīrs beidzās jau astotdaļfinālā, kurā viņi ar 9:23 piekāpās Saldus pamatskolai jeb "New Orleans Pelicans". Savukārt Salaspils jaunie basketbolisti pirmajā kārtā ar 32:8 pieveica Iecavas vidusskolu ("LA Clippers") un ceturtdaļfinālā ar 22:19 Tukuma 2. vidusskolu ("Memphis Grizzlies").

Pusfinālā "vilkiem" pretī stājās Ķekavas skolēni pāridarītāji Saldus "pelikāni", un arī šoreiz kurzemnieki izrādījās pārāki par Pierīgas skolēniem – zaudējums 17:21. Līdz ar to galvenajā finālā, kas notiks "Arēnā Rīga" pirms Latvijas un Ukrainas izlašu spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, tiksies Saldus pamatskolas un Centra humanitārās ģimnāzijas ("Milwaukee Bucks") komandas, bet trešo vietu izspēlēs salaspilieši un otrā pusfināla neveiksminieki Līvānu 1. vidusskola jeb "Philadelphia 76ers".

NBA junioru līgas Latvijas pirmajā sezonā Salaspils 1.vidusskolas komanda finālā pārspēja Āgenskalna sākumskolas audzēkņus 32:30.