26.01.2018 12:16

Pasaules kausa pamatsacensībām Siguldā kvalificējas 13 Latvijas kamaniņu braucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules kausa pamatsacensībām Siguldā kvalificējas 13 Latvijas kamaniņu braucēji Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Optimistiski Latvijas kamaniņu braucējiem piektdien Siguldā sācies Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms. Kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā vīriem uzvaru izcīnīja Inārs Kivlenieks, dāmām trešā bija Elīza Cauce, bet pavisam sestdien un svētdien pamatsacensībās piedalīsies 13 Latvijas sportisti.

Nāciju kausa sacensībās vīriem diezgan pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja siguldietis Kivlenieks, kurš attiecīgi par 0,133 un 0,165 sekundēm apsteidza divus Krievijas kamaniņu braucējus – Stepanu Fjodorovu un Maksimu Aravinu.

Piektais ātrākais bija Artūrs Dārznieks (+0267 s), to 17 sportistu skaitā, kuri kvalificējās svētdienas sacensībām, iekļuva arī Kristaps Mauriņš, kuram 13. rezultāts (+0,600 s). Tiesības startēt Pasaules kausa posmā bez kvalifikācijas ir nopelnījis Kristers Aparjods no Saulkrastiem.

Dāmu braucienos krimuldiete Cauce piekāpās vienīgi Jūlijai Taubicai no Vācijas un kanādietei Kimberlijai Makrejai. No uzvarētājas Elīza atpalika par 0,140 sekundēm. Sestdienas sacensībām kvalificējās arī siguldiete Ulla Zirne (+0,260 s un sestā vieta) un saulkrastiete Kendija Aparjode (+0,600 s un 12. vieta). Un vienīgi juniorei Zelmai Bitei šī barjera izrādījās par augstu – Taubicai viņa vienīgajā braucienā zaudēja 1,825 sekundes un 24 dalībnieču konkurencē palika 22. pozīcijā.

Divnieku ekipāžu konkurencē gan Juris un Andris Šici, gan Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš jau bija garantējuši vietu pamatsacensībās, un Nāciju kausā mājiniekus pārstāvēja tikai ropažnieks Kristens Putins ar Imantu Marcinkēviču, kuri neiekļuva Latvijas olimpiskajā komandā. Latvijas divnieks uzrādīja piekto laiku (0,478 s aiz uzvarētājiem Južakova/Prohorova no Krievijas) un izpildīja pirmo uzdevumu iekļūt starp Pasaules kausa posma dalībniekiem.

Pirms Pasaules kausa pēdējā posma tikai vienā no disciplīnām jau ir zināms trofejas ieguvējs. Dāmu konkurencē tā ir Natālija Geizenbergere no Vācijas, kura par Pasaules kausa īpašnieci kļuvusi sesto gadu pēc kārtas. Toties pēc salīdzinoši neveiksmīgiem startiem pēdējā vai pēdējos divos posmos apdraudētas kļuvušas pārējo līderu – Feliksa Loha un Tonija Egerta/Sašas Benekena – pozīcijas. Sezonas rangā no Latvijas sportistiem visaugstāk ir brāļi Šici, kuri divnieku konkurencē pirms Siguldas posma ieņem ceturto vietu.

Jāatgādina, ka sestdien plkst. 9.40 un 11.00 Siguldā divus braucienus veiks divnieku ekipāžas, bet 12.20 un 13.40 sacentīsies dāmas. Svētdien plkst. 9.15 un 10.50 starts vīriem, no plkst. 12.20 norisināsies Sprinta kausa sacensības, kurās startēs pa 16 labākajiem sportistiem šajā posmā katrā disciplīnā, bet noslēgumā 14.50 aizraujošās komandu stafetes sacensības. Kā zināms, Siguldā tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas.