24.01.2018 09:39

Olimpietim Kristapam Zvejniekam 51. vieta Pasaules kausa sacensībās slalomā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olimpietim Kristapam Zvejniekam 51. vieta Pasaules kausa sacensībās slalomā arhīvs

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otrdien ierindojās 51. vietā Austrijā notiekošā Pasaules kausa slaloma sacensību pirmajā braucienā, kamēr uzvaru izcīnīja austrietis Marsels Hiršers, panākdams savu titulēto tautieti Hermani Maieru.

Hiršers izcīnīja savu 54. uzvaru karjerā Pasaules kausa sacensībās. Neapšaubāms līderis ir slavenais zviedrs Ingemars Stēnmarks, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90. gados izcīnīja 86 uzvaras, kamēr otro vietu ar 54 panākumiem dala austrieši Hiršers un Maiers.

Hiršers bija ātrākais abos braucienos, summā par 0,39 sekundēm apsteidzot norvēģi Henriku Kristofešenu. Trešais bija šveicietis Daniels Jule, kurš divu braucienu summā bija 2,13 sekundes lēnāks.

Savukārt Zvejnieks pirmajā braucienā no Hiršera atpalika par 5,46 sekundēm un ieņēma 51. pozīciju starp 58 finišu sasniegušiem sportistiem. Tas latvietim neļāva kvalificēties otrajam braucienam, kur iekļuva 30 ātrāki kalnu slēpotāji. No pirmā trīsdesmitnieka viņš atpalika 1,86 sekundes.

Austrijas kalnu slēpotāji Pasaules kausa sacensībās izcīnījuši 500 uzvaras, kamēr tuvākajai sekotājai Šveicei ir 232 panākumi.