23.01.2018 21:53

LBL otrās divīzijas līdervienību cīņā "Ķekava" piekāpjas "Jelgavai"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL otrās divīzijas līdervienību cīņā "Ķekava" piekāpjas "Jelgavai" arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā otrdien savā starpā tikās abas līdervienības – basketbola klubs "Jelgava"/LLU savā laukumā uzņēma BK "Ķekava"/"Optibet" vienību un sagādāja ķekaviešiem otro zaudējumu. Neveiksmes LBL trešās divīzijas spēlēs piedzīvoja Siguldas un Saulkrastu basketbolisti.

Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija Jelgavas komanda, taču tikai īsi pirms lielā pārtraukuma sasniedza tobrīd lielāko pārsvaru (41:33). Vēl trešās ceturtdaļas vidū Ķekavas komandai deficīts bija tikai četri punkti (45:49), taču turpinājumā mājinieki punktu pa punktam audzēja pārsvaru un beigās svinēja visai pārliecinošu uzvaru 79:64.

BK "Ķekava" spēlētāji šoreiz realizēja tikai trešo daļu metienu no spēles un arī zaudēja cīņā pie groziem. Rezultatīvākie viesu rindās bija Niks Saknītis ar 21 un Nauris Miezis ar 16 punktiem.

Turnīrā par 1.-12. vietu BK "Jelgava" bilance nu ir 12-1, otrajā vietā esošajam BK "Ķekava" 10-2, bet trešajā pozīcijā esošajiem "Gulbenes bukiem" 7-4.


Savās mājās otrdien kārtējās spēles aizvadīja divas LBL trešās divīzijas turnīrā par 10.-18. vietu spēlējošās Pierīgas komandas.

Siguldas sporta skolas basketbolisti cīņā pret Rugāju sporta centra komandu pēc pirmā puslaika bija vadībā 47:39, tad nonāca zaudētājos, bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām atguva vadību (77:74), tomēr galotnē atkal cieta zaudējumu – 78:82. Roberts Bērze siguldiešu labā guva 24 punktus, Ričards Fedečko 16 un Aigars Ābele 14 punktus. Siguldas komanda zaudējusi pēdējās 11 spēlēs, bet LBL3 otrā posma ieskaitē siguldiešiem ir viena uzvara astoņos mačos.

Savukārt Saulkrastu basketbolisti ar 74:93 (43:50) piekāpās turnīra līderiem sporta klubam "Rūjiena", piedzīvojot piekto zaudējumu septiņās spēlēs. Mājiniekiem Ģirts Duburs guva 25 un Jūlijs Stankevičs 14 punktus.