23.01.2018 10:08

Latvijas kamaniņu divnieks izcīnījis trešo vietu junioru Pasaules kausa posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu divnieks izcīnījis trešo vietu junioru Pasaules kausa posmā arhīvs

Nedēļu iepriekš sasniegto panākumu – trešo vietu junioru Pasaules kausa posmā – nedēļas nogalē Vinterbergas trasē izdevies atkārtot Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem Eduardam Ševicam-Mikeļševicam un salaspilietim Lūkasam Krastam.

Pasaules kausa pēdējā posmā Vinterbergā Latvijas jauniešu duets brauciens sasniedza trešo un piekto rezultātu un summā ieguva trešo vietu, par 0,371 sekundi atpaliekot no uzvarētājiem austriešiem Gata/Šēfa.

Individuālajās sacensībās jauniešiem labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija Gints Bērziņš no Siguldas, kurš ierindojās septītajā vietā. Ševics-Mikeļševics, kurš iepriekšējā posmā Īglsas trasē izcīnīja bronzu, šoreiz ieņēma devīto vietu, bet Krasts bija divdesmitais.

Junioru vecuma sportisti Vinterbergā arī sadalīja Eiropas čempionāta medaļas. Augstāko piekto vietu gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāta ieskaitē Latvijas kamaniņu braucēji ieņēma komandu stafetē, kurā startēja siguldieši Ieva Elīna Vītola un Gints Bērziņš, kā arī divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme no Ropažiem.

Divnieku sacensībās Botam/Plūmem astotā vieta, bet Latvijas juniores Eiropas čempionātu pabeidza otrajā desmitniekā – 13. I.E.Vītola, 14. Anda Upīte no Sējas novada un 17. Sigita Bērziņa no Siguldas.