22.01.2018 15:20

Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs Pierīgas novadi būs plaši pārstāvēti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs Pierīgas novadi būs plaši pārstāvēti publicitātes

Pirmdien Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) paziņojusi Latvijas komandas sastāvu 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, kas no 9. līdz 25. februārim norisināsies Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā. Olimpiešu vidū ir ievērojams skaits Siguldas, Krimuldas, Saulkrastu un Mārupes novadu pārstāvju.

Latviju Phjončhanā pārstāvēs 35 sportisti, kas piedalīsies sacensībās deviņos sporta veidos – ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.

Skeletonā, tāpat kā pirms četriem gadiem Sočos, startēs siguldieši Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna. Simtprocentīgi no Pierīgas ir arī kalnu slēpotāju duets – mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna. Savukārt visplašākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportā – Elīza Cauce no Krimuldas, Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem, kā arī siguldieši Andris un Juris Šici, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks.

Lielākajai daļai Pierīgas sportistu šīs nebūs pirmās olimpiskās spēles, debitanti ir tikai brālis un māsa Aparjodi, kā arī A. Dārznieks. Savukārt olimpisko medaļnieku skaitā jau ir brāļi Šici (sudrabs un divas bronzas), M. Dukurs (divi sudrabi), Strenga (sudrabs) un Cauce (bronza).

"Vispirms vēlos atzīmēt, ka 14 sportistiem no 35 Phjončhanā būs olimpiskā debija. Jaunie olimpieši veiksmīgi sevi apliecināja Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess gandarījums," norādīja Latvijas Olimpiskās delegācijas "Phjončhana 2018" vadītājs Žoržs Tikmers. "Vienlaikus mūsu komanda ir pieredzējušāka, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau otrās, trešās un ceturtās olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms ir apvienots ar pieredzes briedumu."

Sporta veidu federāciju sportistiem izvirzītajos uzdevumos skeletonistiem un bobslejistiem noteikts pirmais desmitnieks (L. Priedulēnai – divpadsmitnieks), brāļiem Šiciem – pirmais sešnieks, E. Caucei – astoņnieks, pārējiem kamaniņu braucējiem – vietas no trešās līdz četrpadsmitajai, K. Zvejniekam – pirmais divdesmitnieks slalomā un milzu slalomā, L. Gasūnai – divdesmitnieks slalomā un trīsdesmitnieks milzu slalomā.

Vēl Phjončhanā Latviju pārstāvēs ātrslidotājs Haralds Silovs, biatlonisti Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks un Baiba Bendika, bobslejisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis un (kā rezervists) Intars Dambis, daiļslidotāji Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, slēpotāji Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše un Inga Paškovska, kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kā arī šorttrekisti Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis.

Apstiprinātajā delegācijas sarakstā ir iekļauti arī 35 treneri un apkalpojošās personas, 7 medicīnas darbinieki, 9 valsts amatpersonas, 6 LOK amatpersonas, 10 viesi, kā arī 5 ziemas sporta veidu federāciju prezidenti. Trīs federāciju prezidenti ir saņēmuši starptautisko federāciju akreditācijas un apmeklēs Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles.

Pirms četriem gadiem notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas delegācijas sastāvā bija 58 sportisti, taču šogad viņu skaits ir krietni mazāks, jo spēlē nav kvalificējusies hokeja izlase. Phjončhanā sportisti sadalīs 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.