20.08.2012 10:13

Pierīgas sportisti starp laureātiem Vaidavas triatlonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas sportisti starp laureātiem Vaidavas triatlonā www.sportlat.lv

Elites grupā pie medaļām tikt neizdodas, toties tautas klasē Pierīgas triatlonistiem bagāta godalgu raža.

 

 

Kocēnu novadā notikušā "Sportlat" Vaidavas triatlona distancē sportistiem bija jāpievar 100 m–1,05 km (atkarībā no izvēlētās distances) peldus Vaidavas ezerā, 5–36 km ar velosipēdu un 1–8 km skriešus. Dalībnieki startēja ar intervāla startu – ik pa 10 sekundēm, tā radot interesantu līdzi jušanu – kad daži vēl devās startēt, citi jau finišēja vai devās riteņbraukšanas distancē.

Elites grupā (1,05+36+8) pārliecinoši uzvarēja Latvijas šobrīd labākais triatlonists Andrejs Dmitrijevs, kurš distancē pavadīja stundu un 44 minūtes. 11. vietā vairāk nekā 60 dalībnieku konkurencē ierindojās bijušais modernās pieccīņas pārstāvis Sandris Šika no Ulbrokas – uzvarētājam viņš zaudēja vairāk nekā deviņas minūtes.

Vienu pozīciju zemāk ieņēma salaspilietis Mārtiņš Alksnis, 16. bija Māris Liepa no Kalngales, 19. Raimonds Garenčiks no Carnikavas un 24. Toms Jankovskis no Ropažu novada Zaķumuižas.

Vairākas godalgas Pierīgas sportistiem tika atsevišķu grupu vērtējumos 0,35+18+4 km distancē.

Otro vietu dāmu konkurencē ieņēma ikšķiliete Inga Mauliņa, kura piekāpās vienīgi bijušajai biatlonistei Līgai Glāzerei-Spalviņai. Otrās vietas vēl arī carnikavietei Laimai Klaužai (S40), Alvim Krilovskim no Ikšķiles (V40), Normundam Piparam no Baldones novada (V19), kā arī salaspiliešiem Ullai Trukšānei (S15) un Didzim Malderim (V15), bet trešā – Arvim Andersonam no Carnikavas (V50).

Astoņu un deviņu gadu veco sportistu grupā 0,1+5+1 km distancē otrais izturīgākais bija carnikavietis Patriks Legzdiņš.