21.01.2018 15:33

Šici un Aparjodi labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Lillehammerē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristers Aparjods Kristers Aparjods Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā Lilehammerē – pēdējās sacensībās pirms Eiropas čempionāta Siguldā – no Latvijas kamaniņu braucējiem vislabāk veicās siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem, kā arī Kendijai un Kristeram Aparjodiem no Saulkrastiem.

Svētdien Sprinta kausa sacensībās, kurās startēja Pasaules kausa posma 15 labākie katrā disciplīnā, dāmu konkurencē Kendija Aparjode vienīgajā braucienā sasniedza piekto laiku, siguldiete Ulla Zirne bija septītā, bet krimuldiete Elīza Cauce trīspadsmitā. Pasaules kausa kopvērtējumā latvietes gan ir patālu no līderēm – 16. Cauce, 17. Zirne un 21. Aparjode.

Piektā vieta tika arī brāļiem Šiciem divnieku ekipāžu sacensībās, bet vienpadsmitie bija Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Sezonas kopvērtējumā Šici ir ceturtajā vietā, bet Gudramovičs/Kalniņš divpadsmitie.

Iepriekš svētdien notikušajās Pasaules kausa pamatsacensībās vīriem sezonas labāko rezultātu izdevās atkārtot Kristeram Aparjodam. Abos braucienos viņš sasniedza astoto rezultātu, bet summā izcīnīja septīto vietu. Uzvarētājam Dominikam Fišnalleram no Itālijas saulkrastietis zaudēja 0,366 sekundes.

Abiem pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem neizdevās kvalificēties Sprinta kausa sacensībām – Inārs Kivlenieks ierindojās 17. vietā (+0,739 s), bet Artūrs Dārznieks – 25. vietā (+1,163 s).

Vēlāk Sprinta kausā Aparjodam tik labi neklājās un viņš ierindojās 13. vietā. Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā labākais no latviešiem ar 17. vietu ir Aparjods, 21. vietu ieņem Kivlenieks.

No 26. līdz 28. janvārim Siguldā notiks Pasaules kausa izcīņas pēdējais devītais posms, kurā kamaniņu braucēji arī sadalīs Eiropas čempionāta medaļas. Līdz ar individuālajām sacensībām norisināsies gan Sprinta kausa braucieni, gan komandu stafete.


Iepriekš:

Latvijas kamaniņu divnieki ceturtajā un piektajā vietā pēdējās sacensības pirms Siguldas posma