20.01.2018 14:47

Latvijas kamaniņu divnieki ceturtajā un piektajā vietā pēdējās sacensības pirms Siguldas posma

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu divnieki ceturtajā un piektajā vietā pēdējās sacensības pirms Siguldas posma Juris Bērziņš-Soms

Latvijas kamaniņu braucēji ieņēmuši vietas uzreiz aiz godalgoto trijnieka divnieku ekipāžu sacensībās sestdien Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā, astotajā posmā Lillehammeres trasē Norvēģijā.

Siguldieši Andris un Juris Šici abos braucienos bija ceturtie ātrākie un šo vietu ieņēma arī summā. Par posma uzvarētājiem kļuva sezonas līderi vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuriem brāļi zaudēja 0,720 sekundes.

Labāko trijniekā iekļuva arī austrieši Pencs/Fišlers (+0,130 s) un vācieši Vendls/Arlts (+0,515 s), bet piektajā vietā ierindojās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,910 s). Pasaules kausa kopvērtējumā Šici saglabā piekto vietu.

Iepriekš notikušajās sacensībās dāmām ne tikai sezonas, bet karjeras lielāko panākumu Pasaules kausa posmos sasniedza saulkrastiete Kendija Aparjode. Abos braucienos uzrādījusi 12. rezultātu, viņa summā izcīnīja desmito vietu. Par uzvarētāju diezgan negaidīti kļuva amerikāniete Sammere Bričere, Aparjode viņai zaudēja 0,567 sekundes.

Siguldiete Ulla Zirne ierindojās 13. vietā (+0,670 s), bet krimuldietei Elīzai Caucei šoreiz 15. vieta (+0,695 s). Visas trīs Latvijas kamaniņu braucējas kvalificējās svētdien paredzētajām Sprinta kausa sacensībām. Cauce un Zirne noslēdz otro desmitnieku Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā pārliecinoša līdere ir Natālija Geizenbergere no Vācijas.

Svētdien Lillehammerē sacentīsies vīri un arī notiks Sprinta kauss, kurā startēs Pasaules kausa posma pamatsacensību 15 labāko rezultātu uzrādītāji katrā disciplīnā.

Nākamās nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms, kurā arī sadalīs Eiropas čempionāta medaļas.