19.08.2012 20:28

Mārupietim Zvejniekam – pasaules čempionāta zelts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas labākais kalnu slēpotājs mārupietis Kristaps Zvejnieks svētdien izcīnījis pirmo vietu pasaules skrituļslaloma čempionātā slaloma disciplīnā Vācijas pilsētā Kamā.

 

Divu braucienu summā otrās vietas ieguvēju vācieti Manuelu Alesandro Cerleinu viņš apsteidza par 0,21 sekundi. 35. vietā ierindojās Kristapa jaunākais brālis Dāvis, kurš uzvarētājam zaudēja 9,58 sekundes, bet 45. vietu ieņēma vidējais no brāļiem Zvejniekiem – Miks.

Kristaps Zvejnieks bija viens no šo sacensību favorītiem, jo šogad bija uzvarējis vienā Pasaules kausa posmā un vēl vienā – Siguldā – bija otrais.

Dāmām slalomā gandrīz 80 dalībnieču konkurencē sešpadsmitā bija Anete Skrastiņa, 29. Marta Garā un 40. Ieva Meldere. Vairāki citi Latvijas sportisti nefinišēja vai nekvalificējās otrajam braucienam.

Dienu iepriekš notika sacensības milzu slalomā. Vīriem Kristaps Zvejnieks nekvalificējās otrajam mēģinājumam, Miks Zvejnieks ieņēma 15. vietu, Toms Sarkanis – 35., Dāvis Zvejnieks – 39. vietu un Kristaps Stefans – 42. vietu. Savukārt dāmām siguldiete Madara Meldere ierindojās četrpadsmitajā, bet viņas māsa Ieva Meldere 43. vietā.

Pirms individuālajām sacensībām pasaules čempionātā notika arī komandu sacensības. Latvijas otrā komanda, kurā startēja Dāvis Zvejnieks, Anete Skrastiņa, Kristaps Stefans un Marta Garā, vairāk nekā 40 kvartetu konkurencē ieņēma 15. pozīciju, bet pirmā – Ieva Meldere, Madara Meldere, Miks Zvejnieks un K. Zvejnieks – tika diskvalificēta.